Visit my YouTube channel here.

eXistenZ (1999)

existenz

En spillutvikler må sjekke ut sitt nye spill når noen er ute etter å sabotere hennes siste spill. Sammen med en hjelper kobler hun seg til en merkelig verden.

eXistenZ er regissert av David Cronenberg. Nå har ikke jeg sett alle filmene til denne regissøren, men av de jeg har sett er eXistenZ absolutt en av hans svakeste filmer.

Hele ideen er ganske idiotisk med tanke på hvor billig filmen ser og føles ut. Skuespillerne imponerer ikke, spesielt er Jude Law elendig. Filmen er heller ikke særlig ekkel, man får selvsagt se noen nærbilder av små hull som selvsagt hisser opp kåte menn. Men det hele blir så mislykket, historien engasjerer ikke og hele filmen føles bare fjollete ut.

Nå er David Cronenberg kjent for det som kalles for body horror. Det han har skapt i eXistenZ er til å gråte av. Her får man se muterte dyr og insekter, menneskene kobler seg til spilleverdenen med noe som ligner på navlestrenger og jeg vet ikke hva huben ligner på her i det hele tatt, men jeg hadde noen perverse bilder i mitt hode.

Jeg vet ikke hva som gikk galt med eXistenZ som film. Om det var manuset, eller om det var noe som skjedde under produksjonen har ikke jeg svar på. Men det ferdige resultatet grenser nesten til et makkverk av en film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.