Visit my YouTube channel here.

Eye in the Sky (2015)

eye in the sky

Å bombe eller ikke bombe.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Det befinner seg flere ettersøkte terrorister i et hus i Kenya. Nå har britene sammen med amerikanerne sjansen til å drepe flere ettersøkte terrorister, men britene blir ikke enige om de skal bombe huset eller ikke.

Eye in the Sky er regissert av Gavin Hood (Tsotsi, X-Men Origins: Wolverine , Ender’s Game), og i hovedrollene finner vi Helen Mirren, Aaron Paul og Alan Rickman. Filmen har fått gode kritikker, og Gavin Hood er en ganske god regissør.

Eye in the Sky er en type film man kan få litt vondt i hodet av. Britene blir ikke enige om hva de skal gjøre, det blir litt politikk her, politikerne er spesielt redde for sin karriere og etterdønningene hvis de bomber et hus i Kenya der det befinner seg en liten gruppe med terrorister som har onde planer. For utenfor huset står det en yngre jente og selger brød, og det er stor sjanse for at hun vil bli hardt skadet eller blir drept hvis britene fyrer av en rakett mot dette huset.

Eye in the Sky er en interessant film, men jeg synes nå den bruker litt billige triks med den lille jenta som står i skuddlinjen. Her er valget enkelt, hvis man ikke bomber huset vil flere selvmordsbombere drepe flere uskyldige personer enn antall drepte hvis britene velger å bombe huset. Men denne lille jenta skaper store problemer for britene, for ingen ønsker å se et barn bli drept på direkten mens de selv ser dette på skjermen.

Politikerne er de som vingler i spørsmålet om bombingen, militærpersonalet er kun ute etter å gjøre jobben sin raskt og effektivt og de er selvfølgelig mest interessert i å bombe huset og bli ferdige for dagen.

Det blir dessverre noen billige scener her med spesielt en kvinnelig politiker som er villig til å la for eksempel 80 uskyldige personer bli drept av selvmordsbombere enn å drepe en yngre jente. Jepp, slike mennesker finnes det i virkeligheten også, og denne karakteren er selvfølgelig helt uspiselig og tom i hodet.

Feilen med Eye in the Sky er at den blir litt for manipulerende, den spiller på noen billige strenger etter min mening. Hadde det vært for eksempel en skole ved siden av huset britene har tenkt å bombe, så hadde det blitt mer intenst og vanskeligere å ta valget. Men her er valget ganske enkelt, så jeg synes det er merkelig at man ikke klarte å jobbe litt mer manuset slik at mer sto på spill. Men det skal sies at det blir spennende mot slutten når sekundene tikker ned.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er klart med gode farger, og bildet er også ganske skarpt. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer heller ikke så mye spennende på lydsiden, det er kun en scene det blir litt action der alle høyttalerne blir tatt i bruk og lydsporet klarer å fylle opp rommet litt.

Ekstramateriell:
Morals (2 minutter)
Perspectives (1 minutt)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.