Visit my YouTube channel here.

The Finest Hours (2016)

Året er 1952, og en oljetanker blir delt i to og mannskapet om bord gjør alt de kan for å overleve. Kystvakten sender ut en liten redningsbåt, men sjansen for at de i det hele tatt selv skal overleve er svært liten.

The Finest Hours er regissert av Craig Gillespie (Lars and the Real Girl, Fright Night, Million Dollar Arm), og i hovedrollene finner vi skuespillere som Chris Pine, Casey Affleck, Ben Foster, Eric Bana og Holliday Grainger. Filmen er basert på sanne hendelser.

Det er ikke så vanskelig å gjette utfallet av denne redningsaksjonen. Filmen er veldig varm og lite fiendtlig. Karakterene er lette å like, og man får mest tilknytning til karakterene om bord redningsflåten. Man håper at spesielt disse tapre mannfolkene vil overleve.

Det meste man forventer av en type film som dette, det får man se. Protagonisten i filmen er en usikker type, det skjedde noe i hans fortid under en redningsaksjon som har gjort ham usikker og noen ser ned på ham. Vi liker jo alle en slik karakter, ikke sant?

Karakterene om bord oljetankeren har ikke så mye personlighet å snakke om. De har alle sin lille oppgave, de er veldig karikerte og endimensjonale. Man bryr seg egentlig ikke så mye om disse litt flate karakterene.

Høydepunktet i filmen er når redningsfartøyet må kjempe mot store bølger, og den må over flere bølgetopper. Dette er en svært god sekvens som er spennende og artig.

Til slutt må jeg nevne Chris Pine. Her synes jeg at han leverer av det jeg har sett sine beste rolletolkning så langt i karrieren. Vi er vant med å se ham med høy selvtillit og utstråling, i The Finest Hours er han veldig usikker og det er nesten umulig å kjenne igjen denne skuespilleren.

The Finest Hours er en fin film for hele familien. Den gjør ikke så mye galt, men karakterene er ikke de mest spennende jeg har møtt, men som nevnt er Chris Pine fantastisk i rollen han spiller. The Finest Hour er absolutt en film som er verdt å få med seg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.