Visit my YouTube channel here.

Flukt (2012)

flukt bd

Nå kommer Dagmar og tar deg!

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En ung jente blir kidnappet av en røverbande. De planlegger å voldta henne slik at den yngste jenta i gruppen vil få en lillesøster. Hun klarer å rømme med den andre jenta, og hakk i hel følger røverbanden med den gale og nådeløse lederen, Dagmar.

Flukt låner selvsagt det meste fra filmer som Veiviseren og Apocalypto. Men hvis du tror at Flukt finner på noe nytt og spennende, så tar du skammelig feil. Flukt tar heller noen steg tilbake, noe som er smått utrolig.

Filmen har en spilletid på kun 76 minutter, da ringer selvsagt alarmklokkene. Handlingen finner sted på 1300-tallet, noe jeg ikke kjøpte i det hele tatt. Flukt er rett og slett for pen å se på da det meste her strøkent og rent. Kritthvite tenner har Dagmar også, den berta.

Skurkene i filmen er lite truende, det er kun en som er skummel, og det er berta vår, Dagmar. Jeg vet ikke hva som er skumlest, hennes utseende eller trønderdialekten. Karakterene i filmen har dessverre ikke noe form for personlighet. Ingen i røverbanden lærer man å kjenne, de er alle like.

Noe av det mest irriterende var filmmusikken som aldri tok en pause. Det blir mye løping kombinert med filmmusikk. Manuset er simpelt, jeg ble fornærmet over hvor lite kreativ filmen var. Her hadde man en fin sjanse til å lage en film som Apocalypto i norsk natur, men det var tydeligvis ingen som gadd å jobbe for å lage en film man kunne være stolte av.

Hvorfor skal jeg bry meg om en ung jomfru som jeg ikke kjenner? Vi vet ikke noe om hennes bakgrunn, hun kan være en gal heks, eller at hennes familie var en gjeng med kannibaler. Igjen, må jeg bruke ordet simpelt.

Når karakterdybden uteblir, så klarer heller ikke filmen å skape nerve og skikkelig spenning. Det skjer også svært lite underveis. Den unge jomfruen blir tatt til fange, rømmer, gjemmer seg og hun får plutselig bein i nesa i sluttminuttene. Det er lite troverdig å se denne forvandlingen. Det virker som om budsjettet ikke var det største, det skjer for lite og spilletiden røper mye. Vi befinner oss i en veldig liten verden der vi møter kun en mann på turen når jentene har rømt.

Flukt ser i det minste bra ut, og historien er enkel å følge med på. Den eneste av skuespillerne som leverer varene her er Ingrid Bolsø Berdal. Hun har noen enkelte øyeblikk der hun må spille på følelsesregisteret, noe hun gjør bra. Den yngste jentungen er ubrukelig. Hun er helt tom, jeg tror noen har stjålet sjelen hennes.

Noe nytt og spennende finner du ikke her. Flukt er ikke en film der folkene bak har jobbet så svetten sprutet. De tok så mange snarveier at de burde settes i skammekroken, for igjen, potensialet lå der, men ingen gadd å jobbe for å videreutvikle konseptet.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 2/10

Bildekvaliteten er god. I dagslys er bildet skarpt og fanger opp alle detaljer. I mørkere partier sliter sortnivået, det blir mer grønt enn sort og bildet blir veldig dødt. Det tror jeg kommer pga. bruken av digitalt kamera.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er aggressivt, høyt, bredt og luftig. Filmmusikken fyller opp rommet, sidehøyttalerne får virkelig jobbe når lydsporet bestemmer seg for å sette i gang filmmusikken. Flukt har et godt lydspor som gjør at filmopplevelsen blir litt bedre.

Ekstramateriell:
Slettede scener (5 minutter)
Bloopers (2 minutter)
Visuelle effekter (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: