Visit my YouTube channel here.

Gangster Squad (2013)

gangster squad

Kampen mot kriminalitet.

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Året er 1949, og en politienhet tar opp kampen mot en mektig gangster som er i ferd med å utvide sitt territorium.

Gangster Squad er en lett og hard popcornfilm med mye action og vold. Man bryr seg ikke om noen av karakterene, og det er to kjærlighetshistorier her som ikke fungerer i det hele tatt. Problemet er at ingen av karakterene har noe som helst dybde eller personlighet.

Filmen har en flott rollebesetning, men Sean Penn og James Brolin skulle ha byttet roller, for Sean Penn er elendig i rollen som gangsterkongen. Han overspiller hele tiden, men det skal sies at manuset ikke akkurat gir ham så mye å jobbe med. Ryan Gosling har en ekkel og feminin stemme som gikk meg på nervene. Jeg ble overrasket over at han var interessert i damer.

En ting som virkelig ødela mye ved siden av det tynne manuset, er bruken av digitalt kamera. Man får ikke følelsen av at Gangster Squad finner sted på slutten av førtitallet. Det er ikke bare bruken av digitalt kamera, det er hele utseendet til filmen som gjør at det ikke føles ut som om handlingen finner sted på slutten av førtitallet. Filmmusikken passer heller ikke inn, det blir altfor moderne, og igjen høres det ut som om Hans Zimmer og Daft Punk har laget filmmusikken.

Gangster Squad er en lett og forglemmelig popcornfilm med heftige actionsekvenser og litt rå og brutal vold i starten av filmen. Ispedd litt humor er det en film man setter på når man ikke føler behov for å bruke hjernecellene. Men en ny The Untouchables er ikke Gangster Squad, det har den ikke klasse til.

Bilde: 8/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 8/10

Bildet er veldig mørkt, noe som gjør at detaljer i de mørkeste partiene blir visket ut. Ellers er bildet for det meste klart og veldig rent uten noe form for skader.

Dialogen er klar og tydelig, og det lukter krutt og røyk når det blir tid for action. Da suser kulene forbi på en fin og naturlig måte, og det er bra trykk og luft i lydsporet.

Ekstramateriell:
Audio Commentary with Director Ruben Fleischer
The Gangland Files: A picture-in-picture feature that accompanies the film while it is playing. Includes featurettes, photos, and info.
Focus Points: The Set-Up: Featurettes, also available through The Gangland Files special feature. [46 minutter]
» The Real Story
» Josh Brolin on O’Mara
» One Continuous Long Shot
» Fashion of the ’40s
» Ryan & Emma Reunited
» Emma Stone on Grace
» The Real Mickey Cohen
» Ryan Gosling on Wooters
» The Real Gangster Squad
» The Real Locations
» Nick Nolte on Chief Parker
» Inside Slapsy Maxie’s
» Ryan & Emma on the Set
» Bringing Back Gangsters
» Park Plaza
Rogues Gallery: Mickey Cohen [46 minutter]
Then and Now Locations [8 minutter]
7 Deleted Scenes [12 minutter]
Tough Guys with Style [5 minutter]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.