Visit my YouTube channel here.

Tropa de Elite aka The Elite Squad (2007)

tropa-de-elite.jpg

We’re this far into training and you forget to put your strap on. You mean your partner falls wounded, what you gonna do, throw your rifle on the ground?

Vi befinner oss i Brasil, og selveste Paven kommer på besøk. Da må en bydel ryddes for kriminelle gjenger, og da tilkalles spesialenheten BOPE. Nascimento som er leder for sin enhet vil slutte, og han leter etter en riktig erstatter. Det kommer to spennende rekrutter inn i gruppen, men begge har sine negative sider som Nascimento ikke liker. Men når alt begynner å gå bra, skjer det en fatal hendelse som vil få store konsekvenser.

Jeg så City of God før Tropa de Elite aka The Elite Squad. Etter å ha sett disse to filmene er jeg virkelig glad for at jeg ikke bor i Brasil. BOPE er det nærmeste du kommer ærlige menn som står for rettferdighet. Politistyrkene er korrupte, og gjengene styrer gata. Det eneste gjengene er redde for er spesialenheten BOPE. BOPE er heller ingen engler, for de bruker tortur og dreper for å nå sine mål. Totalt sett gjør de en god jobb.

Det er lite dødtid her, og vi får servert spenning, skyting, tortur og en brutal verden. City of God skuffet meg litt med at jeg så for meg en mye mørkere film. City of God ble faktisk litt for underholdende, men jeg likte den. Jeg så bare for meg en annen type film. Her skuffer ikke Tropa de Elite aka The Elite Squad, og filmen har atmosfæren og realiteten jeg så for meg. Et av høydepunktene i filmen er når vi følger rekruttene på en treningsleir. En etter en faller fra, og kun de sterkeste får være med i spesialenheten BOPE.

Skuespillerne gjør en god jobb og temaet i filmen er interessant. En tenker litt etter å ha sett Tropa de Elite aka The Elite Squad. Det sies at filmen er basert på sanne hendelser, men jeg vet ikke hva som er fiktivt i filmen. Noe av problemet nå om dagen er at det er så mange filmer som er basert på sanne hendelser, men så viser det seg at dette er en løgn. Noen filmer viser kanskje rundt 50% virkelighet og resten er fiksjon. Det blir slitsomt i lengden å finne ut hva som er sant og hva som er fiksjon.

Tropa de Elite aka The Elite Squad er en rå og brutal film som jeg følte viste litt mer virkelighet enn City of God gjorde. Det ble Hollywood-preg over City of God. Det er ikke tilfellet med Tropa de Elite. Jeg må si at jeg likte City of God mer enn Tropa de Elite aka The Elite Squad. Selv om det til tider oser Hollywood av City of God, er filmen mer underholdende i lengden.

Tropa de Elite aka The Elite Squad er nok en godbit fra Brasil som er verdt å få med seg.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.