Visit my YouTube channel here.

God of Gamblers II (1991)

God of gamblers II

To gamblere må samarbeide når en skurk stjeler identiteten til The Knight of Gamblers. Men det ligger noe mer bak også, nemlig hevn.

God of Gamblers II er en av to direkte oppfølgere til God of Gamblers, da regner jeg ikke med filmene etter det. Den andre filmen som jeg føler er den ekte oppfølgeren heter God of Gamblers Return, der man igjen fant den karismatiske Chow Yun Fat i hovedrollen.

Det God of Gamblers II har til felles med den originale filmen er at Andy Lau har en av hovedrollene i filmen. Det har også Stephen Chow, og her er da poenget. Man valgte å lage en slags uoffisiell oppfølger til God of Gamblers og All for the Winner. Hvis du har sett All for the Winner, så husker du rollen til Stephen Chow. Det som er forandret i God of Gamblers II er at Andy Lau har blitt trent opp av Chow Yun Fat, og nå følger vi karakterene til Andy Lau og Stephen Chow.

Det store spørsmålet er selvsagt om God of Gamblers møter All for the Winner fungerer i det hele tatt? Jeg liker de to filmene med Chow Yun Fat, jeg syntes All for the Winner var en grei film, men humoren som man fant i den filmen ble etterhvert slitsom.

Dessverre er humoren på samme måte i God of Gamblers II. Selv om jeg er stor fan av Stephen Chow, må jeg si at humoren i God of Gamblers II grenser til lavmål. Det blir for barnslig å se to voksne menn oppføre seg helt tilbakestående. Jeg tror ikke barn på fem til seks år heller vil le av humoren i God of Gamblers II.

Når gjelder gamblingen så blir det mest pokerspill her, samme som i den første filmen. Det blir litt terningspill også, men det er svært lite spenning under de tøffeste duellene. Grunnen til det er at den dårlige humoren er til stede nesten hele tiden, det blir aldri nok alvor slik som det ble i den originale filmen.

Samspillet mellom Stephen Chow og Andy Lau kan man ikke klage på, de har spilt sammen før og de har god kjemi. Det er en bonus når man også har med noen fine damer i filmen også.

Jeg vil heller anbefale å se den ekte oppfølgeren til God of Gamblers. Det er en mye bedre film med mer alvor, og det er mye mer spenning i den filmen. God of Gamblers II er en dum actionkomedie med irriterende karakterer som ikke klarer å fylle skoene etter mesteren Chow Yun Fat. Og det sier en stor fan av Stephen Chow.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.