Visit my YouTube channel here.

Grizzly Man (2005)

grizzly man

Timothy Treadwell lever og ånder for grizzlybjørner. Mannen var kontroversiell, og en dag ble han og hans kjæreste nettopp drept av en grizzlybjørn. Dette er historien om den psykisk syke Timothy Treadwell.

Jeg har sett Grizzly Man to ganger, og jeg blir like sjokkert og dårlig av å se at noen gjøre narr av en psykisk syk person. Å lage en dokumentar om en person som trengte innleggelse og langvarig psykiatrisk behandling, er for meg uforståelig. Dette er ikke ok, jeg finner ikke noe form for underholdning i dette med en mann som trengte hjelp. Toget hadde sikkert gått for lenge siden, for jeg ble ikke rørt av filmen heller, for menneskene vi møter her er direkte ekle. Og den verste av dem alle er Timothy Treadwell, men jeg sier til meg selv, husk, han er psykisk syk, det skal man ikke gjøre narr av, for han var ikke en ond person. Men å like ham, det er umulig. Jeg hatet ham faktisk, mannen klikker, poserer foran kameraet, gråter, sier absurde ting, det er ikke underholdende, det er trist!

Mannen trengte seg på bjørnene, men han mente at han var deres beskyttelse mot de onde menneskene. Han mater rever, og mannen skjønner ikke at da er det veldig stor sjanse for at de blir drept da de ikke er redde for mennesker lenger. De tror at alle mennesker skal gi dem mat, og de blir et lett bytte. Jeg fikk ikke noe sympati for mannen, da han nektet profesjonell, psykiatrisk behandling.

Hvis du liker å se en mann som er i ubalanse, og synes det er morsomt å se på, så kan sikkert Grizzly Man være artig med en slitsom mann som aldri holder kjeft. Men denne filmen var totalt unødvendig, da dette er en film om en mann som ikke vet hva han gjør og har en virkelighetsoppfatning som folk flest ikke har.

Werner Herzog har mange tilhengere, jeg tror jeg ikke er en av dem da dette var min første Herzog-film jeg så. Han burde skamme seg, jeg får en vond smak i munnen av mannen etter Grizzly Man. Jeg må sjekke ut flere filmer, men jeg liker ikke mennesker som tjener penger på ødelagte mennesker som Timothy Treadwell, som kunne minne meg om Sven Nordin og Sam J. Jones fra Flash Gordon-filmen.

3 kommentarer til «Grizzly Man (2005)»

  1. Er uenig i fremstillingen av Hertzog. Dette handler ikke først og fremst om penger, det har aldri handlet om penger for den mannen. Dette er en historie som gikk verden rundt da denne mannen ble spist av en bjørn, alle hadde en mening om saken og mannen uten å vite noe annet enn at en dyreverns aktivist ble spist av en av bjørnene han ønsket å beskytte. Denne filmen gir et korrekt og nyansert bilde av nøyaktig ha som foregikk og hvordan det kunne skje. Alle som ser denne filmen og har en halvveis fungerende hjerne skjønner at man har å gjøre med en psykisk syk person, det betyr ikke at det ikke er verdi i å dokumentere hva som skjedde.

  2. Glemte også å nevne at denne typen filmer er viktige for å balansere dritten fra Disney som lærer barna at dyr er akkurat som mennesker. Denne filmen forsvarer dyrs rettigheter og advarer samtidig mennesker mot å behandle store potensielt farlige dyr som tamme hunder.

    1. Der er jeg enig, ellers synes jeg ikke GM er en ok film. Jeg vet ikke nok om Herzog, men mange av disse regissørene trenger også penger for å lage sine mer sære filmer, derfor jeg fikk inntrykk av at dette var en slik film.

      Jeg ser selvsagt dine poeng, men folk som lever på en annen planet og som ikke kan ta vare på seg selv og da lage en slags film der mange hygger og koser seg over en alvorlig syk mann, beklager, det synes jeg ikke er ok. Nå snakker jeg om virkeligheten. Verste er jo at jeg hatet hele mannen, noe jeg ikke skal eller burde gjøre, men det kommer vel på grunn av at jeg hatet konseptet og ikke direkte personen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: