Visit my YouTube channel here.

Good Night, and Good Luck. (2005)

good night and good luck

We will not walk in fear, one of another.

Good Night, and Good Luck er basert på sanne hendelser om tapre journalister, spesielt en med navn Edward R. Murrow, som tar opp kampen mot en senator som er besatt på kommunisme og som bruker herseteknikker når han anklager mennesker for å være kommunister.

Det tok litt tid før jeg så denne filmen, og det angrer jeg på. George Clooney er ikke min favorittskuespiller selv om jeg liker ham svært godt. Han er en god skuespiller, det skal han ha. Men jeg hadde nok litt problemer med at George Clooney var regissør. Dette var hans andre film, jeg har ennå ikke rukket å se hans regidebut, Confession of a Dangerous Mind. Men jeg gleder meg til den, for George Clooney gjorde det mesterlig med denne filmen. Han har selvsagt seg selv å takke at han har laget en så fin film som Good Night, and Good Luck, men mye av æren skal også David Strathairn ha som spiller den modige mannen Edward R. Murrow.

Good Night, and Good Luck er velspilt og veldig interessant der tapre menn risikerer sitt rykte og anseelse. Valget med at filmen ble spilt inn i sort/hvitt var et genitrekk av George Clooney, for filmen hadde ikke vært den samme med farger. Nå ville George Clooney ha denne filmen så autentisk som mulig, og det gjorde vondt i lungene der du ser Edward R. Murrow sitte med røyken under direktesendingene. Alle røyker i filmen, og det var vel på den tiden man mente at røyking var sunt. Sykt, men sant.

Good Night, and Good Luck er en flott film som kunne vært 15 minutter lengre, for tiden gikk fryktelig fort her. Det er alltid interessant når noen tar opp kampen mot maktpersoner som missbruker sin makt. Heldigvis finnes det noen tapre og modige mennesker som Edward. Murrow,som også har makt, men som ikke er redd for å miste den. For han tror på sin sak, og han forsøker å stoppe galskapen som andre utøver på uskyldige mennesker. All ære til denne type mennesker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.