Visit my YouTube channel here.

Kvinner i for store herreskjorter (2015)

kvinner i for store herreskjorter

Livet er ikke bestandig lett å leve.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Norsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk, Engelsk

Vi følger fire personer som alle sliter med sitt.

Kvinner i for store herreskjorter er regissert av Yngvild Sve Flikke, dette er hennes debutfilm. I hovedrollene finner vi Inga Ibsdotter Lilleaas, Henriette Steenstrup, Anne Krigsvoll og Hallvard Holmen.

En yngre kvinne treffer en forfatter som er nesten dobbelt så gammel som henne selv. De faller for hverandre, men forfatteren er litt i ubalanse og han vet ikke helt hvor han er i livet.

Så har vi to kvinner som møtes. Den eldste gir den andre en jobb, problemet er at hun som får jobben er høygravid og hun er også en elendig kunstner. Den eldre kvinnen tror hun vet hvem hennes sønn er, hun adopterte ham bort når hun var ung og en kommende forfatter.

Kvinner i for store herreskjorter er en liten og sjarmerende norsk film som er varm og god. Man får ikke et spesielt forhold til karakterene man møter i filmen, men de er interessante på sin måte, spesielt den mannlige forfatteren som er et sjarmtroll, men han er også knust innvendig. Det skal ikke så mye til før han braser ut i gråt, han skryter av at han ikke har felt en tåre på flere tiår, men det skal kun bare en liten ting som får begeret til å renne over.

Den mislykkede kunstneren som er høygravid er filmens idiotkarakter. Hun er løssluppen, har null talent og et ubrukelig menneske som ikke er skikket til å være mor.

Den yngre kvinnen som møter den mannlige forfatteren er åpen for det meste slik som yngre mennesker er. Hun er klar for å oppleve livet og få seg noen trykk i trynet.

Til slutt har vi den eldre kvinnen som måtte adoptere bort sin sønn når hun var ung og en lovende forfatter. Hun sliter selvfølgelig med skyldfølelse og sorg, denne karakteren sammen med den høygravide kvinnen er filmens svakeste karakterer som ikke filmen går i dybden på.

Dette er en hyggelig film som klarer å skape sitt lille spesielle univers med sine merkelige karakterer, da tenker jeg spesielt på den mislykkede kunstneren og den mannlige forfatteren. Man får vel ikke så mye ut av Kvinner i for store herreskjorter som film, men heldigvis er den underholdende og hyggelig.

Bilde: 7/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, ikke så skarpt og fargene er matte.

Lite skjer på lydsiden, dialogen er klar og høy.

Ekstramateriell:
Bakomfilmen (32 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.