Visit my YouTube channel here.

Legion (2010)

I said your fucking baby’s gonna burn.

Legion skuffet med tanke på traileren som kom. De to beste scenene ble vist i traileren, derfor ser jeg ikke lenger på trailere. Jeg er drittlei av trailere som røper for mye eller viser noen av de beste scenene en film har å tilby.

I starten skjer det lite, filmen forsøker å bygge opp rollefigurene. Der lykkes den ikke, rollefigurene er innholdsløse pappfigurer uten karisma. Det tar lang tid før det skjer noe, og mens jeg ventet på action, ble jeg med Dennis Quaid og Lucas Black en tur ned til skuespillerhelvete, der de mest bedritne skuespillere befinner seg. Dessverre tar de en tur opp til jordas overflate ganske så ofte. Når det ikke er mer plass i helvete tar de en tur opp for å pine undertegnede, spesielt Hayden Christensen og Orlando Bloom er verstingene.

Dennis Quaid er en ujevn skuespiller. Han kan gjøre en ok rolletolkning hvis rollefiguren han spiller ikke krever for mye. Mannen har aldri hatt karisma, han er er kjedelig skuespiller som prøver for mye i mange filmer. Da faller han igjennom isen og drukner. Lucas Black har mye til felles med Dennis Quaid. Kjedelig type som bare ser alvorlig ut, mannen har ikke glimt i øyet i det hele tatt.

Det som redder Legion er en gammel dame, en ung gutt og Gabriel. Det var skuffende å se at Legion ble feig når gutten som var besatt av en engel skulle drepes. Vi ser aldri gutten bli drept, det blir for tullete. Jeg ser ikke noe forskjell på å drepe voksne eller barn i denne type actionfilmer, da føler jeg meg alltid snytt.

Når Gabriel dukker opp begynner moroa. Vi får en fin engelkamp som jeg likte svært godt, og Kevin Durand gjør aldri feil når han spiller skurk. Han imponerte meg faktisk når han var følsom i en scene. Det er kampen mellom Gabriel og Michael som er høydepunktet. Prikken over i-en mangler i denne kampscenen, hadde nå bare Michael hatt vingene sine også. For dette er en herlig kamp jeg ble imponert over, dette har jeg ikke før.

Ting skjer så fort mot slutten av filmen at det ødelegger mye av det positive. Måten historien blir fortalt på tyder på hastverksarbeide. Her brukes det lang tid på å bygge opp de tomme rollefigurene, så blir de tatt av dage, og så er de gjenlevendes hverdag snudd opp ned uten særlig forklaring på hva som skjedde med Michael og Jeep Hanson. Jeg bryr meg fint lite om bibelen, sikkert derfor jeg gikk glipp av budskapet. Beste med eventyrboken er engler, spesielt hvis de har maskingevær som i Legion.

En ujevn film med noen artige scener og en strålende Kevin Durand. Hans ankomst er herlig og skaper en ekkel atmosfære. Hadde nå bare denne atmosfæren vart filmen ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.