Visit my YouTube channel here.

Machete (2010)

Machete don’t text.

Machete var heldigvis bedre enn skuffelsen The Expendables, men ikke med mye. Machete har glimt i øyet, men det er langt ifra en perfekt actionfilm. Den kan ikke måle seg med en annen Robert Rodriguez film, Planet Terror. Machete har for lang spilletid, det blir mye dialog og for få minneverdige actionscener. Slutten skuffet, her bygger man opp til en actionfest uten like, men filmen serverer svært lite blod og lik. Karakterene er mer interessert i å skyte på ting som kan eksplodere enn fienden selv.

Det er mange kjente og gamle rynkete ansikter med i Machete. Det de fleste har til felles er at de nesten ikke har noe å jobbe med. Rollefigurene er syltynne, hvor er alle personlighetene man forbinder med denne sjangeren? Klart det er morsomt å se Don Johnson og Steven Seagal, men herregud så kjedelige rollefigurer de spiller! Robert Rodriguez har ikke jobbet mye med dette manuset, som er nok en hyllest til exploitation-sjangeren.

Dessverre er det også noen nyere kjente fjes med i Machete som får for mye skjermtid her. Jessica Alba er elendig, og selvsagt til min ergrelse får hun mest skjermtid sammen med sjarmtrollet Danny Trejo. Jessica Alba naken i dusjen vil nok få pikken til å stå rett opp for kvisete tenåringsgutter. Men det holder bare ikke, det er så kvalmende å se henne i høyhælte sko der hun skal forføre de mannlige seerne. Billige tøyter kan holde seg langt unna undertegnede, de kan også holde seg unna filmene jeg ser.

Det som er synd er at min favoritt i Machete, Shea Whigham, ikke får den skjermtiden han fortjener. Han var så stor i Tigerland, jeg så for meg en lysende karriere for denne mannen, men han har blitt glemt. Se bare på de to scenene han har i The Bad Lieutenant: Port of Call – New Orleans, han har en gave, men han får ikke sjansen til å vise det. Fint av Robert Rodriguez å inkludere ham i dette prosjektet, men han skulle vært med mer.

Machete var ikke like eksplosiv som forventet. Ser man på actionscenene er filmen friskest den første halvdelen, spesielt starten av filmen byr på mange avkappede hoder. Det er trist at Robert Rodriguez benytter seg av CGI-blod, det passer ikke inn i filmer som Machete.

Jeg forventet ikke mye av Machete, men en bedre historie og mer karakterdybde hadde ikke skadet. Det er mange personligheter i Machete, de fleste har ingenting å tilby. Man må ha sett en del filmer for å forstå filmreferansene i Machete, fra andre filmer til Robert Rodriguez egne filmer.

2 thoughts on “Machete (2010)”

  1. Jeg gledet meg faktisk ganske mye må jeg si. Når jeg så “traileren” i Planet Terror sa jeg “Det der kommer de til å lage spillefilm av” .Det fikk jeg jo rett i. Jeg syntes faktisk den virket steintøff,. SÅ: Hva syntes jeg? Jo da, jrg ble sånn “bob bob ikke sant?” fornøyd. Skuffet men samtidig syntes jeg den var helt grei nok. Ville nok havnet på 6 av 10. Jessica Alba kunne jeg VIRKELIG klart meg uten, hun trekker filmen ned, veldig synd. Da jeg så Don Johnson og Steven Seagal smilte jeg og lo litt, men det stoppet litt der liksom. Vil ikke se den igjen, og det viser en gang for alle at: “Kanskje vi ikke skal lage en film av noe vi egentlig syntes var morsomt i 2 minutter?”

    1. Alba er brutal, hun lever på fjortisene, det er alt. Er så drittlei av henne. Mitt verste mareritt er hvis Paul W.S. Anderson og Jessica Alba lager en film i sammen. Må jo se, men fy faen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.