Visit my YouTube channel here.

Lethal Weapon 3 (1992)

lethal-weapon-3

He’s done this twice, oh, damn! I’m gonna suck his eyes out through his nose!

Etter skuffelsen Lethal Weapon 2, var Lethal Weapon 3 et friskt pust. Den gamle Martin Riggs er ikke tilbake i denne filmen heller, han var kun med i den første filmen. Jeg har ikke sansen for den nye Martin Riggs, for humoren blir for vennlig. Men handlingen og situasjonene er ihvertfall i en helt annen klasse enn Lethal Weapon 2, selv om det er diverse tullete ting i starten som ødelegger helhetsinntrykket. Pengetransportjakten med Delores er rett og slett patetisk, og det føltes ut som hun var en rollefigur fra Police Academy. Det hjelper heller ikke at Martin Riggs trekker pistol mot en fotgjenger. Det topper seg når Martin Riggs spiser hundekjeks og blir hundeterapeut. Dette er scener som ikke har noe med Lethal Weapon serien å gjøre, og man skjønner at rollefiguren Martin Riggs er fortapt.

Selv om Lethal Weapon-serien aldri ble den samme etter den første filmen, er ihvertfall Lethal Weapon 3 underholdende og variert. Skurken Jack Travis er kul, men får altfor lite skjermtid. Denne gang fungerer Leo Getz mye bedre enn han gjorde i Lethal Weapon 2. Faktisk er han til tider morsom. Morsomt er det også med Martin Riggs som stadig mobber Roger Murtaugh, for stakkars Roger Murtaugh får virkelig gjennomgå i Lethal Weapon 3. Det dukker også opp en ny sentral rollefigur, Lorna Cole, som blir spilt av Rene Russo. Hun og Mel Gibson har god kjemi, og det er herlig å se hvor mye de hater hverandre i starten.

En mer familievennlig Lethal Weapon-film, men det fungerer faktisk selv om det er litt trist å ikke se den mer mørke Martin Riggs. Det er samme som om John McClane skulle forandre totalt personlighet. Men på slutten av denne anmeldelsen må jeg nevne åpningscenen som starter med en gedigen eksplosjon. Lethal Weapon 3 har en av de morsomste åpninger jeg har sett. Martin Riggs leker bombeekspert og skal deaktivere en bombe i en stor bygning. Det ender selvsagt galt og hele bygningen blir sprengt i fillebiter. Det er ikke slik Martin Riggs og Roger Murtaugh ville ha handlet i den første filmen. Første filmen i serien var en actionthriller med svart humor, nå har serien blitt forvandlet til actionkomedie. Uansett, denne scenen er verdt sin vekt i gull.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.