Visit my YouTube channel here.

Life (2015)

En fotograf skal følge og ta bilder av en kommende filmstjerne. Hans navn er James Dean.

Nå har ikke undertegnede sett noen av filmene som James Dean hadde hovedrollen i. Jeg har heller aldri sett noen intervjuer med James Dean, så jeg visste rett og slett ikke noe om denne personen som ble en superstjerne i ung alder før han døde.

Slik jeg så for meg at James Dean var som person, det avkreftet Life med bravur. Jeg trodde han var en skikkelig tøffing, men hvis filmen er tro mot den ekte James Dean så var han en litt innesluttet, lavmælt person som ønsket å spille i gode filmer. Han likte ikke alt sirkuset rundt promotering av filmene, han ønsket nok ikke å være en kjent superstjerne, han ville bare gjøre jobben sin og yte sitt beste. Alt annet utenom filminnspillingen virket han ikke interessert i.

Dette er en film som brenner sakte, dessverre for min del brant den ikke så godt. Jeg kan ikke si at jeg ble så imponert over rolletolkningene til skuespillerne, og jeg fant heller ikke James Dean så interessant med tanke på hans personlighet i filmen.

Jeg liker best biografifilmer med litt futt i, i Life er det svært lite energi og fotografen er bare en kjedelig type. Filmen bruker litt tid på privatlivet til fotografen som ikke er interessant i det tatt, det føles bare påtvunget ut.

Hadde jeg vært stor fan av James Dean, hadde mulig filmopplevelsen blitt bedre for da visste jeg mer om hvem denne James Dean var som person. Men når jeg ikke visste det, så ble jeg bare skuffet over hvem han var i filmen. Det er selvfølgelig ikke filmens feil, men det er ikke alle historier som fungerer godt nok i filmsammenheng, og etter min mening gjelder dette for Life.

Dette er en energifattig og langtekkelig film som har en litt kjedelig protagonist som jeg trodde skulle være annerledes og spesielt tøffere. James Dean var ikke en interessant karakter å følge i Life.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: