Visit my YouTube channel here.

Castle Rock: Season 1 (2018)

Ond?

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Etter at en fengselsdirektør tar sitt eget liv så finner noen fangevoktere en mann som har vært innesperret i et lite bur i mange år i fengselet de jobber for. Hvem er denne mannen, og hvorfor er han så merkelig?

Castle Rock er basert på byen Stephen King skapte for mange år siden. I den byen foregår det mye rart, og det er for det meste ondskap man finner her. Byens innbyggere har mange mørke hemmeligheter og historier å fortelle.

Dette er en god serie med mye nerve og spenning. Karakterene er vel ikke akkurat de mest sympatiske karakterene man har møtt, de er selvopptatte og de representerer Castle Rock på en slik måte at man aldri ville ha satt sine føtter der hvis man er normal. Man kan vel kalle Castle Rock for byen vi alle elsker, nemlig Twin Peaks, bare at karakterene i Castle Rock er mer normale mennesker, merkelig nok.

Det er mysteriet som selvfølgelig er i førersetet, og hver eneste episode er spennende og ikke minst engasjerende. Hvem er denne høye, unge mannen? Er han kun et normalt menneske, eller er han ond og i besittelse av mørke krefter? For ting skjer rundt ham, og han ser ond ut, men det er ting her som plutselig sier noe annet. Dette mysteriet klarer Castle Rock å holde på helt til siste episode, og kanskje litt lenger når sesong 2 kommer ut.

Jeg har lest nesten alle bøkene skrevet av Stephen King frem til 2003, så jeg kjenner til denne byen og hva den står for. Det jeg husker fra bøkene kommer godt frem uten at byens innbyggere blir veldig karikerte. Det var jeg redd for, men de fleste føles ut som vanlige mennesker.
Stephen King liker å blande sammen tro og spenning, og det har man heller ikke glemt i Castle Rock. Jeg har lyst til å skrive noe annet han liker å leke med som vi også får se i Castle Rock, men det vil røpe for mye så jeg lar det ligge.

Castle Rock er en engasjerende serie som byr på herlig atmosfære og knallgod og passende musikk som øker spenningstoppene og uroen. Det er bare å glede seg til neste sesong, og det blir spennende å se om vi vil følge nye karakterer da jeg følte at reisen til de fleste karakterene i denne sesongen var over. Men noen av de sentrale karakterene vil kanskje dukke opp i noen episoder da de fremdeles er en viktig brikke hvis man ikke er ferdig med den spesielle lyden i skogen og det vi ser i den siste episoden.

Ekstramateriell:

Inside the Episode (30 minutter)
Castle Rock: Blood on the Page (20 minutter)
Clockwork of Horror (5 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.