Visit my YouTube channel here.

Rock the Kasbah (2015)

rock the kasbah

Tenåringsjenta som kunne synge.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En musikkmanager tar turen til Afghanistan der han oppdager et stort talent. Problemet er bare at hun er en kvinne, men han har bestemt seg for at han skal klare å få henne til å delta i en sangkonkurranse som blir sendt på TV. Dette leder ham til Kabul.

Rock the Kasbah er regissert av Barry Levinson (Rain Man, Sleepers, Sphere), og i hovedrollene finner vi Bill Murray, Bruce Willis, Kate Hudson og Zooey Deschanel.

Bill Murray har medvirket i en god del dårlige filmer, dessverre er Rock the Kasbah en av disse filmene. Rock the Kasbah er en type film som forsøker å være fjollete og sær, det eneste den gjør er å irritere seerne med sin dårlige humor og mangelfulle sjarm.

I Rock the Kasbah fungerer ikke Bill Murray i det hele tatt. Han blir forgudet av de fleste, og han er veldig sjarmerende når ting stemmer. Men historien i Rock the Kasbah er bare kjedelig, hvor mange filmer skal vi se der undertrykte kvinner forsøker å stå på sine egne bein mot sinte, skjeggete menn? For oss oppegående ler vi bare av deres fjollete, utdaterte religion og latterlige kvinnesyn.

Samtidig fant jeg ikke sangerinnen i filmen så utrolig god. Hun har en ganske alminnelig stemme, men vi får vel kjøpe det siden hun synger på engelsk og at hun låter bedre enn de andre artistene i konkurransen som synger noen forferdelig låter. De tror de er så kule med sin dårlige musikksmak, man blir flau på deres vegne.

Rock the Kasbah har en ganske imponerende rollebesetning med kjente navn, men ingen av disse skuespillerne får mange minuttene på skjermen. Mulig de trengte pengene, for jeg skjønner bare ikke hva de kunne se i dette manuset.

Rock the Kasbah er en veldig forglemmelig film der Bill Murray ikke fungerer. Og når ikke han fungerer så blir filmene han har hovedrollene i slitsomme.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: /10

Bildet er klart, fargene er matte. Utendørsscener er ganske skarpe, og sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Rock the Kasbah har et lydspor som fyller opp rommet med musikk og noen få skuddvekslinger. Men lyden er veldig hard og kald i klangen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: