Visit my YouTube channel here.

Lupin III (2014)

lupin III

Lupin og hans kompanjonger er ute etter å stjele et meget verdifullt halskjede.

Dette er spillefilmen basert på den populære manga og animeserien fra syttitallet. Jeg har kun sett to episoder av animeserien, så jeg ikke særlig kjent med dette universet.

Lupin III har mange problemer som film. Regissør Ryuhei Kitamura, er mannen bak filmer som Versus og The Midnight Meat Train. Til vanlig lager han filmer med lavere budsjett. Som de fleste japanske regissører elsker han å lage lange filmer, over 2 timer har nesten blitt en selvskreven regel i Japan når man lager film. Noen ganger får vi gode filmer, men normalt sett er de fleste filmene for lange.

Lupin III er en lang film. Spilletiden er på 125 minutter. Det er 20 minutter for mye. Det positive med Lupin III er at karakterene er fargerike og sjarmerende. Man føler virkelig at filmen er basert på en mangaserie, og det er helt greit. Men filmen har et kjempeproblem, det er noen kule actionsekvenser her, men filmen tar flere pauser og det ødelegger rytmen. Midtveis så stopper filmen opp og det blir kjedelig. Man blir sittende og vente på at filmen skal begynne å rulle igjen.

Det som irriterte meg mest var at skuespillerne for det meste snakket engelsk. Som alle vet, så er ikke japanerne særlig flinke til å snakke engelsk på en klar og tydelig måte. Det føltes ut som om jeg så en film der Jackie Chan dubbet alle skuespillerne. Men skuespillerne i filmen kommer fra forskjellige land, så de måtte vel gjøre det på denne måten, men jeg likte det ikke i det hele tatt. Jeg hater når det er vanskelig å forstå hva skuespillerne sier når de prater engelsk, og jeg hater virkelig dubbing!

Lupin III er en akseptabel film som har sjarm, men den hadde vært bedre hadde den vært kortere og hatt en annen regissør bak kameraet som hadde fått rytmen til å stemme bedre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: