Visit my YouTube channel here.

Monday (2000)

Hva skjedde?

Hiroyuki Tanaka er en regissør jeg har hørt mye positivt om, så da var tiden inne for å sette meg ned for å se etter manges mening hans beste spillefilm.

Monday falt absolutt i smak, jeg fikk følelsen av å se en japansk utgave av Pulp Fiction med noen merkelige karakterer og herlig filmmusikk. Den første timen er så elegant og leken, alt er 100% gjennomført, fra humoren til kamerabruken til musikken. Men så faller Monday litt i sammen den siste halvtimen, og atmosfæren og historien skifter retning til en film som har noe å si om våpen og alkohol, og det var en retning jeg ikke synes var passende med tanke på hva Monday serverte oss den første timen.

Men etter å ha tenkt litt over filmen og skifting av retning, så var ikke overgangen så brå som jeg er vant med i sørkoreanske filmer. Overgangen er ganske myk og smertefri hvis man følger godt med. Alt begynner med en hagle og fyll, så baller det bare på seg for vår berusede venn.

Hiroyuki Tanaka er absolutt en regissør jeg skal sjekke nærmere ut, for Monday etterlot en god smak i munnen min, spesielt den første timen er noe av det beste jeg har sett på år og dager.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.