Nattevakten (1994)

nattevagten

En nyansatt nattevakt som jobber på et likhus opplever merkelige ting om natten, og det viser seg at det er en seriemorder som leker med ham.

Jeg har aldri sett Nattevakten før nå, jeg så nyinnspillingen når den kom ut der man fant Nick Nolte og Ewan McGregor i hovedrollene. Etter det jeg husker er filmene veldig like, men det er alltid best å starte med originalen før man eventuelt ser nyinnspillingen.

Nattevakten er en underholdende film som fokuserer på vennskap, romantikk og en seriemorder. Det er egentlig ikke mye som skjer på likhuset, filmen bruker ganske mye tid på de to bestevennene som stadig utfordrer hverandre. Disse to er ganske umodne, men uansett er det artig å følge dem, og Kim Bodnia og Nikolaj Coster-Waldau har veldig god kjemi. Kim Bodnia er den som stjeler showet, han er alltid herlig når han blir intens og jævla alvorlig. Men jeg likte virkelig ikke scenen der han gjør narr av en ung prostituert, han nedverdiger henne og det gjør at man i noen få minutter missliker denne karakteren.

Det eneste jeg ikke likte var at jeg følte redigeringen var litt dårlig. Det er noen scener som blir litt korte der man forventer at filmen skal bygge opp atmosfæren litt, men plutselig er scenen over. Det var minst to plasser jeg følte at her kunne man gjort mye mer.

Selv med en skalperende seriemorder er Nattevakten en ganske sjarmerende og leken film med en ganske god handling og en artig seriemorder som har en god plan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.