Visit my YouTube channel here.

Once Upon a Time in Anatolia (2011)

En liten tur i natten.

To menn har blitt arrestert for drap på en mann, og vi følger politiet, en doktor og en aktor, der de med de to arresterte mennene forsøker å finne liket. Det blir en lang natt da de tiltalte ikke helt husker hvor de begravde liket.

Once Upon a Time in Anatolia er den første tyrkiske film jeg har sett, og hvis det er flere gode filmer som dette fra Tyrkia, så er det bare å rope ut. Once Upon a Time in Anatolia er en langsom og tenkende film. Man må tolke mye av det man får se og høre i 150 minutter, det høres kanskje kjedelig ut, men det var det ikke.

Det er mange interessante karakterer her. Man får ikke vite så mye om dem, men det gjør at filmen hele tiden opprettholder mystikken. Atmosfæren er god, filmen føltes mer ut som en mørk thriller den første timen, før det blir mer fokus på de sentrale karakterenes liv. Man får hele tiden små hint om hva de har gjort tidligere i livet sitt og hvor de er. Igjen, det høres sikkert kjedelig ut, men skuespillerne er så gode i rollene de spiller. De har flere lag, og det mest interessante er å se den harde aktoren åpne seg opp mot slutten av filmen. Fantastisk rolletolkning, det kan sies om alle skuespillerne i filmen.

Once Upon a Time in Anatolia er en langsom og atmosfærisk film med mye innhold. Selv med så mange hemmeligheter, føler man at man får et forhold til de sentrale rollefigurene. Dette er en sterk og god film som viser at man trenger ikke mange hendelser og mye dialog for å lage en engasjerende og reflekterende film. Filmen legger også opp til diskusjon når rulleteksten dukker opp på skjermen. Hvem gjorde hva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.