Visit my YouTube channel here.

Penny Dreadful: Season 2 (2015)

penny dreadful sesong 2

Hekser!

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk Dolby TrueHD 5.1

Det tar ikke lang tid før Vanessa Ives og hennes venner igjen må kjempe mot ondskap i Londons gater. For noen er fremdeles ute etter Vanessa Ives, og igjen må hennes gruppe møte nye utfordringer.

Den andre sesongen av Penny Dreadful består av 10 episoder. Alle skuespillerne fra den første sesongen er tilbake i de samme rollene.

Den andre sesongen starter der den første sesongen sluttet. Ballen ruller videre, allerede i den første episoden blir Vanessa Ives angrepet av tre merkelige kvinner og det viser seg at noen igjen er ute etter henne. Hun får jo aldri fred, hva er det som er så spesielt med henne?

Vi får også se at monsteret til Frankenstein endelig får muligheten til å få sin brud. Du husker kanskje kvinnen som døde i den forrige sesongen som var prostituert, nå forsøker Victor Frankenstein å vekke henne til live slik at hans monster kan fylle hennes hjerte opp med poesi. For en likblek romantiker han er! Jeg tror at dette forholdet kan føre til at kvinnen dessverre vil ta sitt eget liv, hvis det i det hele tatt er mulig.

Det viser seg at det er en gruppe med slemme hekser som er ute etter Vanessa Ives, og de jobber for selveste Lucifer. Disse heksene ser ikke ut i dagslys, så de må skjule sitt virkelige utseende og da ser de ut som helt normale mennesker. Men de er virkelig ikke pene når de viser hvem de egentlig er. Æsj!

I den tredje episoden besøker vi fortiden til Vanessa Ives der hun oppsøker en heks. Denne episoden er virkelig god, det er kanskje til nå den beste episoden i hele serien. Visuelt sett er den enkel og svært nydelig når tre onde hekser dukker opp i mørket når det regner. Dette er en nydelig scene, det er så pent å se på!

Den femte episoden er helt klart den dårligste episoden i hele serien. Handlingen går ikke mye fremover, og mot slutten blir det veldig mye fokus på sex. Det er så ufattelig kjedelig når man velger å bruke en episode på sex og atter sex. Sex i filmer og serier er bare så 80-tallet altså!

Tempoet økes ikke akkurat i denne syvende episoden heller. Historien beveger seg fremover i sneglefart, og en merker at serien har to episoder for mye. Den første sesongen hadde åtte episoder, mens denne sesongen har ti episoder. Heldigvis blir det litt bedre i den åttende episoden, den starter litt tregt, men det tar seg betraktelig opp mot slutten av episoden.

De to siste episodene skuffer ikke, da er det dramatikk og enkelte karakterer må ta et tøft valg. Det eneste som skuffet meg var heksene og utviklingen vi så der, den blir veldig enkel og heksene blir plutselig veldig svake. De har alltid vært truende og ganske sterke frem til den siste episoden, jeg tror noen må ha sovet i timen når disse episodene ble skrevet.

Når man skal oppsummere den andre sesongen så er en ting sikkert, denne sesongen skulle også hatt åtte episoder, ikke ti. Det er to episoder her som har veldig lite fremdrift, det følte jeg absolutt ikke i den første sesongen. Nå skal det sies at Penny Dreadful er en serie som brenner veldig sakte, men godt. Den kan gå fra å være litt uengasjerende til å bli veldig intens, spennende og underholdende.

Nå blir det spennende å se hva som vil skje i den tredje sesongen, for nå ser det ut som om det endelig blir mer fokus på Dorian Gray og hans gale kjæreste. Dorian Gray har vært veldig anonym og sjarmerende i de to første sesongene, men i den siste episoden i denne sesongen så viser han virkelig sitt sanne ansikt og han får en veldig interessant partner. Disse to vil nok sette sitt preg på den tredje sesongen.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart med matte farger. Bildet er ikke sylskarpt, og sortnivået er litt ujevn i mørkere partier. Sortnivået er litt for lyst i enkelte scener, mens vi ser et slags grønnskjær i andre scener der man forventer at det skal være sort.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er luftig, varmt og behagelig å høre på. Sidehøyttalerne blir tatt i bruk under de mest dramatiske scenene og seriemusikken fyller opp rommet.

Ekstramateriell:
Becoming Ferdinand Lyle (3 minutter)
The Witch Burn (3 minutter)
Inside Verbis Diablo (3 minutter)
Penny Dreadful Production Blogs (19 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.