The Walking Dead: Season 6 (2015)

the-walking-dead-sesong-6

Dumme valg.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

I denne sesongen som består av 16 episoder må Rick og gjengen manne opp menneskene som bor i Alexandria. Disse menneskene har ikke sett så mye, de vet ikke at det finnes verre ting enn zombier utenfor veggene.

Jeg ble skuffet over den femte sesongen. Den ble for langtekkelig for min smak, og jeg begynte å bli bekymret for hele serien hvis det blir rundt 12 sesonger som ryktene skal ha det til. Heldigvis klarte den sjette sesongen å overbevise meg om at The Walking Dead har mer å fortelle.

Man kan si den sånn at Rick og gjengen i den sjette sesongen har blitt like ille som skurkene de møter. De tar ingen sjanser, de dreper veldig mange mennesker i denne sesongen, og man håper på en måte at noen vil stoppe dem og at de vil få sin karma. Og det gjør de!

Nye karakterer blir introdusert, og de fleste av dem gjør jobben de er satt til. Heldigvis får ikke presten vi møtte i den femte sesongen så mye skjermtid, han drepte jo mye av sjarmen med hele serien i den forrige sesongen.

Det som er litt ødeleggende i denne sesongen er at det samme skjer for mye, det vil si at de sentrale karakterene vi følger blir tatt til fange, de dreper de slemme og dette gjentar seg for ofte. De sentrale karakterene har dessverre ikke blitt så mye smartere, de gjør dumme og merkelige valg hele tiden som virkelig irriterer! Stå samlet som en gruppe, hold dere samlet, det kan ikke bli enklere. Hva pokker er det dere gjør når dere reiser ut alene eller er i mindretall og dere vet at det er farlige mennesker som er der ute og de er ikke blide på dere? Hallo!

Men det er interessant å se hvor brutale gruppen til Rick har blitt, de lar ikke mange overleve, og når de først gir noen en sjanse så vil noen av dem angre bittert på det. Men Rick vil også angre på at han kødder med Negan og hans gruppe.

Den sjette sesongen har også en av seriens beste episoder. Det er når alt går til helvete i Alexandria, man føler at ting vil ordne seg, men så plutselig skjer det uventede ting som fikk frem smilet mitt, for det var ganske modig gjort. Minuset er at en spesiell karakter ikke dør. Pokker!

Den siste episoden oser mørk atmosfære, og slutten er jo ganske perfekt. Som seer følte jeg at Rick og hans gruppe måtte komme seg ned på jorden igjen, og det gjør de med en herlig og nervepirrende sesongavslutning. Og det siste vi ser og hører, slik skal man avslutte en sesong! Nydelig!

Da er det bare å glede seg til den syvende sesongen av The Walking Dead. Serien har manglet en god skurk etter at guvernøren takket for seg. Nå har vi Negan, og han er nok mye mer brutal og hardere å knekke enn guvernøren. Jeg er ganske sikker på at vi vil få det moro med den karismatiske og nådeløse Negan i den syvende sesongen.

Bilde: 7/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 8/10

Bildet er som vanlig mykt og veldig kornete. Sortnivået er bra, det samme er fargene. Men det blir for mange episoder fordelt på kun tre disker, bildekvaliteten kunne ha nok vært litt bedre.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet i denne serien har alltid vært bra. Lydsporet bruker sidehøyttalerne på en god måte, og det er også litt trykk her når våpen blir avfyrt.

Ekstramateriell:
Inside TWD (67 minutter)
Making of TWD (53 minutter)
Memorian (10 minutter)
Out of the Quarry (7 minutter)
Guts and Gory: The Death of Nicholas (5 minutter)
Strength in Bonds (11 minutter)
Negan: Someone to Fear (5 minutter)
The Face of Death: Iconic Walkers (3 minutter)
Deleted Scenes (8 minutter)
616: Alternative ending – whole episode
Audio Commentaries

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.