The Walking Dead: Season 7 (2016)

Negan slår til.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Den syvende sesongen av The Walking Dead består av 16 episoder. I denne sesongen blir Rick og hans gruppe slaver for den slemme og brutale Negan. De må adlyde ham og hans undersåtter hele tiden, og spørsmålet er hvor lenge Rick klarer det.

Den sjette sesongen av The Walking Dead var en fantastisk sesong som klarte å engasjere og ikke minst by på mye spenning og uro når navnet Negan ble nevnt. Mange likte ikke den aller siste scenen i den sjette sesongen, selv fant jeg den genial og det er slik man får trykk og oppmerksomhet til den neste sesongen blir vist.

Dessverre viser det seg at den syvende sesongen er klart den dårligste sesongen av alle sesongene som har blitt vist til nå. Hele den syvende sesongen skuffer på alle punkter, etter å ha sett 16 episoder så føltes sesongen helt meningsløs ut.

Et av problemene er for eksempel at karakterene har blitt stokk dumme, de gjør ting normalt sett de aldri hadde gjort tidligere. Det virker som om jo lengre tid de har overlevd i denne verdenen, så mister de hjernecellene sine uke etter uke. Rick er ikke til å gjenkjenne, og enkelte av de kvinnelige karakterene gjør ting man ikke kjøper, for så selvopptatte og dumme er ikke disse karakterene, helt til denne sesongen plutselig. De har fått smittsom hjernesvinnbetennelse.

Samtidig er det vanskelig å skjønne hva karakterene tenker, for de gjør stadige merkelige valg det er vanskelig å kjøpe. Det er så mange store hull her når det gjelder karakterutvikling, og det verste er jo at man nesten ikke kjenner igjen enkelte karakterer når de tar merkelige og uforklarlige valg som ikke stemmer med inntrykket man har fått av disse karakterene gjennom flere sesonger.

Man merker også at feil karakterer har blitt drept. Nesten alle de nye karakterene som til nå har overlevd er totalt uinteressante når man sammenligner de med karakterene fra den første og andre sesongen. De er kjedelige, man ønsker ikke å bli nærmere kjent dem for de mangler gnist og en sterk personlighet. Ting var mye bedre før i The Walking Dead, hvorfor skal man drepe de beste karakterene når deres erstattere er noen tomme og uinteressante fjotter man ikke bryr seg om? I denne sesongen gjør man en stor tabbe, selv om dette drapet er fantastisk. Selv om dette skjedde i tegneserien så gir jeg blaffen i det, for en TV-serie trenger ikke å følge kildematerialet til punkt og prikke.

Vi alle venter på at idioten, sønnen til Rick, skal bli drept. Vi har ventet så lenge at denne hårfjotten av en idiot skal dø en hard og brutal død, slipper han unna i denne sesongen eller er fjotten udødelig? Jeg blir bare kvalm av å se denne idioten, kan ikke bare noen grave ut det siste øyet han har ut med en skje og barbere skallen hans? Og ikke minst, brenne hatten hans. For en idiot!

Når det gjelder skurken i filmen, Negan, så er hans høydepunkt når han blir introdusert i den siste episoden i den sjette sesongen. Dette er en dårlig skrevet karakter som kun er endimensjonal, alt det mystiske rundt hans karakter er borte og man blir sittende igjen med en kjedelig og forutsigbar karakter. Hvem pokker er han, hvor kommer han i fra og hva slags opplevelser har formet ham som menneske?

Sammenlignet med den herlige Guvernøren er Negan en stor skuffelse som ikke rekker Guvernøren opp til knærne. Guvernøren hadde flere lag, og man elsket å hate denne karakteren. Han var en herlig og litt komplisert karakter, det samme kan man ikke si om den kjedelige Negan. For en skuffelse av en så mystisk skikkelse, for en tom mann! Negan er ikke det man kan kaller en gal og ustabil mann, det han sier, det holder han. Man føler at man kan stole på det han sier, det samme kunne man ikke si om Guvernøren som var en gal og ustabil mann. Derfor var Guvernøren en mye bedre og skremmende skurk, mannen var gal i hodet, det er ikke Negan.

Episode etter episode så prater Negan karakterene i senk, problemet er bare at det som kommer ut av munnen hans ikke er interessant. Hele karakteren er kjedelig, han bringer ikke noe som helst spenning i scenene som skaperne av serien tror er spennende. Hans store høydepunkt er helt klart i den sjette sesongen når han blir introdusert, dessverre klarer aldri den syvende sesongen å følge opp den perfekte og harde introduksjonen av denne karakteren.

Når det gjelder Negan og hans undersåtter fungerer de som skolens bøller som tar fra de svake. Det er kvalmende å se så enkle karakterer, de er kun slemme og kan ta alt det de peker på. Serieskaperne trodde sikkert at dette ville bygge opp hatet mot skurkene i serien, det eneste det gjør er å skape kjedsomhet og frustrasjon der jeg so s eer ble fornærmet over nivået vi er vitne til. Og når oppvåkningen til Rick kommer, så er desserten skuffende dum. Serieskaperne har dessverre blitt smittet med smittende hjernesvinn, for i denne sesongen behandler de seerne som dritt med sin elendige historiefortelling.

Den syvende sesongen føles også billig ut. Av alle sesongene jeg har sett så er dette sesongen der man føler at her har man spart på alle pengene. Glem å se store actionscener, her er det ikke mye som skjer før den siste episoden og den er dessverre en stor skuffelse den også. Jo, man kan si det samme om den andre sesongen at serien føltes billigere ut sammenlignet med den første sesongen, det er en god sesong uansett hva folk sier og den hadde i det minste flere høydepunkter som ikke den syvende sesongen har.

For en meningsløs og dårlig skrevet sesong dette var! Jeg glemte å telle episoder, så jeg trodde faktisk ikke at sesongen var ferdig når jeg puttet inn den siste platen i spilleren. Gjett om jeg ble lang i trynet når det viste seg at sesongen var ferdig! Den siste episoden i denne sesongen er noe av det dårligste jeg har sett når det gjelder en sesongavslutning, for noen tomme og dårlige greier vi får se! For en slapp avslutning da!

Nei, dette var en utrolig skuffende sesong som mangler alt det som gjør The Walking Dead til en god serie når det meste stemmer. Alt fra handling til historien er generisk og fordummende, nå føler man virkelig at The Walking Dead som serie føles ut som en dum og generisk tegneserie. Denne sesongen er blottet for energi, den første halvdelen er repeterende og livløs, det samme kan man nesten si om den andre halvdelen også når man skal bygge opp til et oppgjør. Hvor mange minutter må vi tilbringe tiden sammen med sentrale karakterer i et mørk rom når de har blitt tatt til fange av Negan? Svaret er for mange.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 8/10

Bildet er klart, veldig kornete som vanlig og fargene er matte. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Jeg kan ikke si at det skjedde så mye spennende på lydsiden i denne sesongen da det nesten ikke skjer noe som helst som vekker opp lydsporet.

Ekstramateriell:
6 Audio Commentaries
Deleted Scenes (19 minutter)
Inside The Walking Dead (61 minutter)
The Making of The Walking Dead (52 minutter)
In Memorian (8 minutter)
A Larger World (10 minutter)
Breaking and Rebuilding (5 minutter)
A New Chapter of Fear (5 minutter)
Top Walkers (9 minutter)
Warrior Women (8 minutter)
The Writers of The Walking Dead (4 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.