Visit my YouTube channel here.

The Walking Dead: Season 9 (2018)

Er det snart over? For nå dukker Leatherface-gjengen opp og gjør livet surt for våre såkalte helter.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Den nye sesongen av The Walking Dead består av 16 episoder. De siste sesongene av The Walking Dead har ikke vært mye å skryte av. Serien har stått på stedet hvil i mange sesonger. De som skriver manusene til serien burde snart finne seg noe nytt å gjøre for det man har vært vitne til i de siste sesongene er bare flaut. Jeg har ikke kjennskap til tegneserien som TV-serien er basert på, så jeg vet ikke om tegneserien også har gått rett på snørra.

Som serie har The Walking Dead utviklet seg til å bli en dum serie der karakterene tydeligvis ikke har lært noe som helst etter tidligere hendelser. Jeg klarer rett og slett ikke å kjøpe at karakterene er så jævla dumme hele tiden, og det ødelegger selvfølgelig mye av opplevelsen og ikke minst innlevelsen.

Man føler at de fleste karakterene fortjener å dø. De har blitt livløse, utbrente og som seer så skjønner jeg at de fleste egentlig ønsker bare å dø. Og når karakterene ikke står samlet, de presterer å bosette seg på forskjellige sentrale plasser, da rister jeg bare på hodet av idiotien vi er vitne til. Hvor dumme går det an å bli? Bare i The Walking Dead og Fear the Walking Dead.

Og som jeg har nevnt i tidligere anmeldelser så har serien mistet de beste og mest interessante karakterene. Serien har erstattet disse karakterene med karakterer og skuespillere blottet for karisma. Det er svært få skuespillere og karakterer igjen med karisma, og jeg håper at dette betyr at vi nærmer oss slutten på The Walking Dead. For skuespillerne har nesten blitt like døde som zombiene i serien. Det må jo snart bety at serien er over?

Så dukker det opp en ny fiende. Jeg kommer til å avsløre hvem de er i det neste avsnittet.

Den nye fienden er en gruppe med mennesker som er inspirert av Leatherface fra The Texas Chainsaw Massacre-filmene. Jeg trodde ikke mine egne øyne, men det verste er at lederen som kaller seg for Alpha tror at hun er Marlon Brando når han spilte sin legendariske rolle i Apocalypse Now.

Hun har en høyre hånd som kaller seg for Beta, og han tåler veldig mye. Han blir en slags Michael Myers-kloning. Og disse to sammen med resten av gjengen i gruppen byr på humoren i denne sesongen. Ikke at de forsøker å være morsomme, de blir ufrivillig morsomme og jeg orket så vidt å se på skjermen når disse tullingene dukket opp. Jeg kaller dem bare for The Leatherfaces.

Det dukker opp noen nye karakterer i serien som er snille, og heldigvis er de nye skuespillerne ganske gode. Spesielt var det hyggelig å se Nadia Hilker, som jeg først stiftet bekjentskap med i filmen Spring (2014). Det er en film jeg sterkt anbefaler å se hvis du er ute etter å se en romantisk film som skiller seg ut i mengden.

Og heldigvis er det flere skuespillere og karakterer vi takker farvel til. Det var gledelig at spesielt en av de mest irriterende karakterene i serien forsvant. Denne karakteren får veldig mye fokus på seg selv og han eller hennes reise i denne sesongen. Men heldigvis blir vi kvitt denne naive idiotkarakteren! Men idioten fikk riktig skjebne, den naive tullingen!

Nei, nå må det vel snart være nok. Som serie har The Walking Dead dødd ut, den er fremdeles ikke like elendig som Fear the Walking Dead. Men det skal mye til å bli like dårlig som den bedritne serien. Det er bare så merkelig å se at veldig mange skuespillere i serien ser helt uengasjerende ut. Man vet jo nesten hvem som vil dø i denne sesongen hvis man ser på enkelte karakterer. Det er spesielt en karakter som man ser og føler at sjelen har forlatt kroppen. Vi vet at denne karakteren vil dø i denne sesongen, og det er like greit, for jeg har alltid hatet denne karakteren også!

Og ikke nok med det så har denne sesongen den svakeste sesongavslutningen jeg har sett til nå. For en tam slutt!

Det var det. Mer har jeg ikke å si om en skuffende sesong.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Seasons of Change (8 minutter)
In Memorian (11 minutter)
The Whisperers: Behind the Mask (11 minutter)
Rick Farewell (4 minutter)
Time Jump (3 minutter)
Deleted Scenes (10 minutter)
Inside Episode
Making of…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.