Visit my YouTube channel here.

Det kommer en dag (2016)

To brødre som har en syk mor havner på et guttehjem der de opplever helvete på jord. De blir mishandlet av voksne, de blir banket opp og seksuelt misbrukt og de får også problemer med noen av de andre guttene som er voldelige. Vil de komme seg levende ut av dette helvete?

Det kommer en dag er en dansk film som er basert på sanne hendelser. Jeg føler at jeg har sett en del av disse filmene, og denne filmen klarte aldri å gi meg noe nytt jeg ikke har sett fra før.

Dette er en mørk film der vi ser de to brødrene får juling hele tiden, spesielt den eldste broren som forsøker å beskytte sin lillebror. Litt håp får vi når en kvinnelig lærer begynner å jobbe på dette guttehjemmet, men lederen for guttehjemmet er en hard og bestemt mann som setter henne på plass. Og etter en hendelse oppdager hun selv at hun har en mørk side hun ikke visste hun hadde. Denne plassen er gift for sinnet.

Det jeg ble mest skuffet over var slutten av filmen som aldri sier hva som skjedde med de voksne som misbrukte barna. Plutselig er filmen over, jeg ville gjerne vite hva som skjedde med lederen for guttehjemmet og den pedofile drittsekken. Men det får vi aldri svar på, og det var ganske svakt for jeg ville se karakteren til Lars Mikkelsen få sin straff. Han er fantastisk og helt jævlig i denne filmen.

Men dette er uansett en film som klarer å engasjere og provosere når voksne mennesker mishandler yngre barn og det er selvfølgelig ikke hyggelig å se på. Men har man sett flere av disse filmene så har ikke Det kommer en dag noe nytt å si, med unntak av at filmen er basert på sanne hendelser og guttene ble dopet ned og flere ble rusmisbrukere etter oppholdet på dette såkalte guttehjemmet. Det er jo ganske sprøtt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.