Visit my YouTube channel here.

The Walking Dead: Season 1 (2010)

Zombier, hvordan bli kvitt dem?

Den første sesongen består kun av seks episoder. Zombier har overtatt jorden, og vi følger en liten gruppe overlevende som lever fra minutt til minutt, de har ikke en annen plan enn å overleve. Her får vi en standard oppbygging med en mann som våkner opp på sykehuset, og han våkner opp til en verden der de levende døde hersker.

For det første er effektene knallgode. Zombiene er svært aggressive, jeg har aldri opplevd zombier som skremmende, helt til nå. I flokk er de skremmende og truende, de er ikke like trege som vanlige zombier. De er også smartere enn det de pleier å være.

Skuespillerne er ikke av de beste. Noen av dem er direkte svake, heldigvis får de ikke like mye skjermtid som de beste får. Det er interessant å se hvordan noen av de sentrale rollefigurene forandrer seg, spesielt assistenten til sheriffen som har ligget med hans kone. Her finner man hele tiden en nerve, og man venter bare på at han skal bli skurken i serien.

De fire første episodene er svært gode, mens de to siste episodene ikke helt holder den samme standarden da det skjer svært lite. Energien og fremdriften stopper opp, spesielt i den femte episoden.

Jeg ble svært overrasket over hvor grafisk og kvalmende The Walking Dead var. Det er slik Resident Evil-filmene skulle ha vært, jeg satt og smilte etter de fire første episodene. The Walking Dead har nerve, spenning og rå vold. Dette er Resident Evil uten superzombier, men hvem vet, de kan dukke opp her også.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.