Visit my YouTube channel here.

Bloodline: Season 1 (2015)

bloodline

Fortidens harde arr.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Familiens sorte får returnerer hjem til familien sin som ikke akkurat er glade for å se ham.

Bloodline er en kritikerrost Netflix-serie som har fått svært gode kritikker. I hovedrollene finner vi skuespillere som Kyle Chandler, Ben Mendelsohn, Linda Cardellini, Norbert Leo Butz og Sissy Spacek.

Vi følger en familie som har det bra der de driver sin egen virksomhet i idylliske omgivelser og flere av dem har gode jobber. Men så en dag dukker den eldste sønnen opp, han har de ikke sett på lenge og han er familiens sorte får. Hva er det han vil?

Bloodline er en serie som brenner sakte, men den brenner jævla godt. Det som er interessant er å følge familiens sorte får som blir spilt ypperlig av den alltid sleske Ben Mendelsohn. Han er født til å spille en drittsekk av dimensjoner.

Vi får se tilbakeblikk på hva som hendte i fortiden når det gjelder det sorte fåret i familien, Danny heter han. Det vi ser fra fortiden gjør at man begynner å sympatisere med familiens sorte får, for det han opplevde var jævlig nok og måten han ble behandlet på av spesielt sin far var totalt unødvendig og uakseptabelt.

Familiens sorte får blir underveis en karakter man får virkelig vondt av, og man begynner å hate faren og en av brødrene som er veldig hissig av seg. Etter noen episoder smitter dette hatet over på resten av søsknene som er meget selvopptatte. Vi skjønner hvorfor Danny føler seg utstøtt, og det er virkelig ikke rettferdig.

Den første episoden starter med at vi ser hva som skjer i sesongavslutningen. Det kan være et problem, heldigvis er det ikke det i Bloodline. Man blir fort hektet, for karakterene er alle interessante på sin måte og skuespillerne er knallgode i sine roller og de har veldig god kjemi. Som seer vil man vite hvorfor dette skjedde, og reisen til denne hendelsen er underholdende og interessant. Her graver man virkelig dypt inn i sjelen til karakterene.

Men det dukker opp noen mindre problemer i den siste episoden etter at vi har sett slutten i den første episoden. Problemet er at serien forsøker å være spennende og intens i noen få scener, men man vet at det her vil gå bra, så jeg skjønner ikke helt hvorfor man valgte å legge til to unødvendige spenningsscener. Glemte serieskaperne hva de har vist oss?

Når det gjelder Danny, som er det sorte fåret i familien, så sympatiserer man med ham i rundt seks episoder. Men litt etter litt kommer han med kommentarer og konfliktene begynner. Han har en plan, han bærer på så mye hat fra fortiden, så det er interessant å følge med denne karakteren. Klarer han å tilgi sin perfekte familie? Han har mange demoner i seg, man ønsker ham alt godt i mange episoder, men så begynner han å vise sin styggere side. Dette er en fantastisk karakter.

Mange mener at Bloodline var årets beste serie i 2015. Det er helt klart en av de beste seriene som kom ut i 2015. Jeg har ikke sett så mange nye serier i det siste, men Bloodline er en sabla god serie om familiebånd. Det kommer garantert en sesong til, jeg skjønte faktisk etter kun noen få episoder hva som ville bli fokuset i den andre sesongen. Det blir nesten mer interessant enn det man fikk se i den første sesongen, igjen er stikkordet familie. Men nå vil virkelig en karakter lide, og jeg kan se for meg en litt forutsigbar slutt på denne reisen, men det tror jeg ikke serieskaperne vil gjøre.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 2/10

Bildekvaliteten er veldig god. Bildet er klart og skarpt i lysere partier med gode farger. I mørkere partier er bildekvaliteten veldig god, man ser aldri tendenser til at bildet blir grøtete i mørkere partier.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er knallbra, sidehøyttalerne blir ofte tatt i bruk og man hører det meste av omgivelseslyder. Det er også kraft i dette lydsporet i enkelte scener, og lydklangen er varm og behagelig.

Ekstramateriell:
Deleted scenes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.