Visit my YouTube channel here.

Peter Pan (1953)

peter pan bd

Se, vi kan fly!

Bilde: 1.33:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1, Norsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

Peter Pan leter etter skyggen sin, og han møter tre søsken som han tar med tilbake til Neverland der det finnes indianere, havfruer og pirater. Og Peter Pans største fiende, Captain Hook, er ute etter hevn etter at Peter Pan kappet av ham hånden og matet den til en stor krokodille som bare venter på resten av Captain Hook. Klokken tikker ned.

Jeg kan ikke huske å ha sett hele Peter Pan når jeg var mindre. Jeg falt ikke for utseendet til Peter Pan når jeg var mindre. Se på fyren da! En tenåring i grønne tights er ikke kult å se på, uansett alder.

Men selvsagt er Peter Pan en herlig og god animasjonsfilm som tåler tidens tann. Men jeg synes ikke at filmen er perfekt. Filmen gir oss svært lite bakgrunnshistorie om hvem som er hvem, og hva i det hele tatt som foregår. Peter Pan føles ut som en oppfølger, spesielt i starten fikk jeg følelsen av å se en oppfølger når Peter Pan leter etter skyggen sin. Hva skjedde egentlig siden hunden og Wendy fanget skyggen til Peter Pan?

Peter Pan er en ganske ufyselig type. Selvsagt har han rødt hår. Det kom ikke som en overraskelse. Han virker i psykisk ubalanse der han har kappet av hånden til en stakkars piratkaptein. For meg så er piratkapteinen offeret, og Peter Pan skurken. Det føles jo helt galt ut.

De fleste karakterene i filmen er herlige typer. Spesielt krokodillen og tjeneren til piratkapteinen, Mr. Smee. Dette er typisk Walt Disney på sitt beste med humoren og de herlige piratene. Stemmeskuespillerne er også veldig gode, de er rett og slett fantastiske å høre på.

Da har jeg endelig sett hele Peter Pan. Og konklusjonen er at dette var en god og underholdende film med en merkelig protagonist som er i psykisk ubalanse. Og han har rødt, jeg gjentar, rødt hår og går rundt med grønne tights!

Bilde: 9/10 Lyd: 6/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildekvaliteten er veldig god. Fargene ser strålende ut, og jeg kunne ikke se noe form for skader på bildet. Kontrasten er satt litt høyt opp, men det skader ikke bildekvaliteten i det hele tatt.

Lydsporet er veldig lavt, sidehøyttalerne får ikke noe å jobbe med i det hele tatt. Dialog er lav, men klar.

Ekstramaterialet er ganske fyldig og interessant med mye informasjon om hvordan Peter Pan ble til som er det mest interessante her.

Ekstramateriell:
Du kan fly: Skapelsen av Peter Pan
Med Walt’s ord: “Hvorfor jeg laget Peter Pan”
Tingeling: Feens historie
Den Peter Pan som nesten ble
Historien om Peter Pan
Kommentarspor av Roy Disney
Sing-A-Long

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.