Visit my YouTube channel here.

Peter Rabbit (2018)

En selvopptatt og sint kanin møter en ensom og sur mann.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1, Norsk Dolby Digital 5.1

En kaninfamilie lever på landet og de nyter livet. De er gode venner med en kvinne som bor i et hus i nærheten, men hennes nabo er en gammel mann med en fantastisk grønnsakshage som kaninene elsker. Men der er de ikke velkomne, men så dør den gamle, slemme mannen og en i hans familie overtar huset og han blir forelsket i den snille nabokvinnen. Men han setter ikke pris på kaninene, og det blir en krig mellom kaninene og den nyinnflyttede mannen.

Peter Rabbit er regissert av Will Gluck (Easy A, Friends with Benefits). I hovedrollene finner vi Domhnall Gleeson, Rose Byrne og James Corden.

Jeg har aldri hørt om Peter Rabbit, som er basert på en populær barnebok. Men overraskende nok likte jeg denne filmen. Jeg trodde ikke dette ville være en film for meg, men der tok jeg skammelig feil!

Peter Rabbit er en liten energibombe av en barnefilm som jeg mener både voksne og barn kan hygge seg sammen med. Kaninene er ganske frekke, man begynner tidlig i filmen å få vondt av den unge mannen som akkurat har flyttet inn i huset. Han er en raring, men man føler aldri at han er en like stor trussel for kaninene som person som bodde der før ham. Jeg fikk vondt av ham når han faller for nabokvinnen, men kaninen Peter blir misunnelig og han blir ganske voldelig og han får hjelp av de andre kaninene i hans familie når han skal sette den unge mannen på plass.

Jeg lo godt flere ganger da jeg likte humoren, spesielt digget jeg grisegutten og hanefar. Mulig det har noe med at jeg har hatt alt fra høns, griser og hester. Humoren er enkel, men den treffer hvis man kjenner til disse dyrene.

Tiden står aldri stille, skuespillerne er flinke i sine roller, spesielt er Domhnall Gleeson veldig god med sine onde øyne. Jeg visste ikke helt hva jeg syntes om Domhnall Gleeson som skuespiller tidlig i hans karriere, nå begynner jeg å bli stor fan og jeg håper han etter hvert kan spille i flere mørke filmer og roller. Ex-Machina er fantastisk, så dette er en allsidig skuespiller som takler det meste, selv om han ser veldig ond ut.

Det som overrasket meg mest er at kaninen Peter er veldig aggressiv, jeg ble litt sjokkert over hvor voldelig han var. Han havner i en slags hatpsykose som gjør at man heier på den unge mannen som skal være den slemme, noe som gjør filmopplevelsen mer interessant og engasjerende.

Dette er en morsom og sjarmerende film for hele familien som aldri blir kvalmende søt.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er klart, ganske skarpt og fargene er litt matte. Jeg forventet mer av fargene med tanke på at handlingen er lagt til landlige omgivelser. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet klarer å fylle opp rommet under de mest hektiske scenene med filmmusikken.

Ekstramateriell:
Mini Movie (4 minutter)
Shake Your Cotton-Tail Dance Along (3 minutter)
Peter Rabbit: Mischief in the Making (7 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.