Visit my YouTube channel here.

Early Man (2018)

Slaver for livet?

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1, Norsk Dolby Digital 5.1

En gruppe med huleboere som mister sine hjem og område, må spille en fotballkamp som kan gi dem hjemmene deres tilbake eller så blir de slaver for resten av livet.

Filmen er regissert av Nick Park (Chicken Run, The Curse of the Were-Rabbit), og de sentrale stemmeskuespillerne som snakker engelsk er Eddie Redmayne, Tom Hiddleston, Maisie Williams og Timothy Spall. Filmen har også et lydspor på norsk.

Early Man må jeg si var en stor skuffelse. Dette er en film som ikke passer for voksne personer i det hele tatt, filmen er ikke morsom, den er svært generisk og tom med karakterer som ikke er sjarmerende. Dessverre tror filmen at karakterene er sjarmerende, og det blir en stor fallgruve når god humor uteblir helt.

Formelen er enkel, en dominerende fiende tar fra hjemmene til de stygge huleboerne, og denne konflikten skal løses med en fotballkamp der skurkene er de store favorittene til å vinne siden huleboerne ikke vet hva en fotball er. Vinner de stygge huleboerne så får de hjemmene og området sitt tilbake, men taper de så blir de slaver for livet.

Animasjonen er stygg, huleboerne er stygge og det verste er at man ikke bryr seg om de vinner eller om de blir slaver for resten av livet hvis de taper. Karakterene er så ekstremt dårlig skrevet, protagonisten i filmen har null personlighet og etter kun 5 minutter så blir det vanskelig å feste blikket på skjermen. Det er så tomt dette her.

Dette er ikke en god animasjonsfilm. Det eneste morsomme med filmen er duen som bringer beskjeder til skurken i filmen. Ellers er dette en film jeg skulle ønske jeg aldri hadde sett. Yngre barn vil sikkert falle for den lette og generiske underholdningen, mens voksne burde sette seg i et annet rom når ungene vil se denne filmen.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er gode. Sortnivået er topp. Bildekvaliteten er meget god!

Dialogen er klar og tydelig. Under fotballkampene fylles rommet opp slik man forventer det skal gjøre med mye rop fra publikum. Her føler man atmosfæren fra en fotballkamp. Sidehøyttalerne og bakhøyttalerne får hele tiden noe å gjøre, noe som er positivt.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Bakomfilmer (18 minutter)
Årets kamp (3 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.