Visit my YouTube channel here.

Isle of Dogs (2018)

I bite.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk/Japansk DTS-HD Master Audio 5.1

En slem borgermester som hater hunder isolerer regionens hunder på en øy for de har en sykdom som ikke lar seg kurere. Plutselig en dag dukker det opp en gutt på hundeøya, og han leter etter en hund som betydde mye for ham. Vil dette bli starten på noe nytt?

Isle of Dogs er regissert av den småsære Wes Anderson (The Royal Tenenbaums, Fantastic Mr. Fox, Moonlight Kingdom). Dette er den andre stop-motion animasjonsfilmen til Wes Anderson, hans første stop-motion animasjonsfilm var den meget gode Fantastic Mr. Fox.

Jeg ble ikke så imponert over Isle of Dogs de første 20 minuttene, men så ble jeg kjempesjarmert over hele dette sære universet der vi følger uønskede hunder på en øy som har blitt bortvist av en slem borgermester og hans undersåtter. Men i kulissene er det flere mennesker som forsøker å finne en kur for å redde hundene å få dem tilbake til eierne før det er for sent, og å få frem sannheten om den slemme borgermesteren.

Isle of Dogs er ikke direkte en barnefilm selv om den er søt, det er en film for tenåringer og voksne som liker den sære humoren til Wes Anderson. Jeg vil ikke kalle animasjonen for lekker hvis man sammenligner den med filmene til Laika Entertainment (Coraline, Kubo and the Two Strings), men det er som å se et småstygt maleri som kommer til live, og det viktigste er at det oser sjarm og glede i dette universet vi besøker.

Jeg vet ikke helt hvorfor Wes Anderson valgte å legge handlingen til Japan. Selvfølgelig likte undertegnede det, og jeg elsker at mye av dialogen er på japansk uten undertekst. Klassisk Wes Anderson.

Det er de små detaljene i dette universet og humoren som er helt topp for oss filminteresserte. Det er kjempesært og latterlig. Man føler at dette ikke burde ha fungert så bra som det gjorde. For man kan si at det er ikke mange av hundene som har så mye personlighet, det er et få antall hunder som har litt bakgrunnshistorie. Men en tung film, det er ikke Isle of Dogs.

Ekstramateriell:
Animators (4 minutter)
Isle of Dogs Cast (5 minutter)
Puppets (4 minutter)
An Ode to Dogs (2 minutter)
Megasaki City and Trash Island (3 minutter)
Weather and Elements (3 minutter)
Still Gallery (1 minutt)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.