Visit my YouTube channel here.

The Rover (2014)

the rover

Han vil bare ha tilbake sin bil.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en mann som får sin bil stjålet av noen personer som akkurat har begått et ran. Mannen vil ha tilbake sin bil, og ved en tilfeldighet møter han broren til en av ranerne. Sammen legger det ut på en landeveisreise som kun fører til død og elendighet.

The Rover er regissert av mannen bak filmen Animal Kingdom, hans navn er David Michôd. I hovedrollene finner vi Guy Pierce og Robert Pattinson. Sistnevnte gjør noe helt uforventet, han imponerer faktisk som skuespiller for første gang i sin karriere. I The Rover spiller han en enkel person som har begrenset med hjernekapasitet, og det gjør han på en overbevisende måte. Hvem skulle ha trodd det!

The Rover er skitten, mørk og en film med mange fluer. Dette er en ekte australsk film som ikke gjør deg lykkeligere hvis du er deprimert. For dette er en deprimerende film med en protagonist som har mistet alt, det vil si alle han var glad i. Man føler hans tomhet fra første til siste scene.

Volden er realistisk og brutal, her finnes det ingen helter, bare tøffe, skitne menn som gjør det de kan for å overleve etter at en økonomisk krise rammet verden for 10 år tilbake.

Karakterene, spesielt protagonisten, er mystisk og han har ikke så mye dybde. Han er ingen god mann, underveis forteller han hva han gjorde, og det er selvsagt ikke noe man burde gjøre. Han er i helvete, han gir faen i alt og alle, men han får et merkelig forhold til den enkle broren til den ene raneren.

Mystikken varer til siste scene. Hva er det som er så spesielt med bilen at han er villig til å ofre sitt liv for å få den tilbake? Det svaret får man, og svaret menneskeliggjør også protagonisten litt.

Men er dette en film for alle? Nei, det er den ikke. Dette er en langsom film som ikke har noe særlig karakterdybde eller mye dialog. Spesielt i starten sier karakterene nesten ikke et eneste ord, underveis blir det mer dialog, men det er ikke dialogen som er i førersetet.

Australia pleier å lage gode, skitne filmer der det normalt sett ikke finnes noen helter. The Rover er nok en film i denne sjangeren, og den er absolutt verdt å få med seg hvis man liker denne type filmer.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart og ganske skarpt.

Dialogen er litt lav, i enkelte scener er det litt vanskelig å få med seg hva som blir sagt. Det er en skuddveksling her der sidehøyttalerne blir tatt i bruk, ellers er det høyttalerne i front som får mest å jobbe med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.