Visit my YouTube channel here.

The Babadook (2014)

the babadook

Barneboka fra helvete.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Vi følger en alenemor som sliter med ungen sin. Guttungen lager våpen og feller for han mener det er et monster som lusker rundt omkring i huset. Dette blir etter hvert et stort problem når han får problemer med sine jevnaldrede, og moren begynner å slite med depresjoner. Hun finner en bok som leser for guttungen, og den boken skremmer vettet av både moren og sønnen. Plutselig blir det hun leste i boken til virkelighet, og nå rakner det totalt for henne.

The Babadook er en australsk film regissert av Jennifer Kent, dette var også hennes regidebut. Filmen har fått svært gode kritikker verden rundt, så dette var selvsagt en film jeg så frem til.

The Babadook er en god film. Det er ikke helt den filmen de fleste tror den skal være, nemlig en vanlig grøsserfilm. Filmen har først og fremst en veldig intens atmosfære, spesielt den siste halvtimen er det klasse over. Moren spilt av Essie Davis, leverer en fantastisk rolletolkning i beste Jack Nicholson-stil, da tenker jeg selvsagt på hans rolletolkning i klassikeren The Shining.

Dette er også en film man kan se flere ganger, for man kan tolke slutten på forskjellige måter. Det er da interessant å gå på Internett for å finne forskjellige tolkninger av hva som egentlig hendte.

Spilletiden er på rundt 90 minutter. Det går litt sakte unna i starten, men det er også korrekt gjort da det er viktig å bygge opp de to sentrale karakterene i filmen. Det man er vitne til er et stort sammenbrudd, psykisk kollaps som forvrenger virkelighet og bringer fantasi inn i et forskrudd sinn. Det er jo alltid interessant, for da vet man aldri helt hva som skjer og slik som slutten er lagt opp til så kan den tolkes på minst to forskjellige måter.

Jeg kan ikke si at The Babadook skuffet. Det er en veldig underholdende og intens film med en strålende Essie Davis i hovedrollen som moren som må ta et oppgjør med sin fortid.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er veldig klart og detaljert. Sortnivået er bra, man ser klart hva som skjer i mørkere partier. Fargene er matte, og bildet er i mange scener veldig lyst i scener som finner sted utendørs.

Lydsporet er litt lavt, det hører man spesielt på dialogen som blir veldig tynn og forsiktig. Sidehøyttalerne blir tatt i bruk på en god og effektiv måte når filmen er ute etter å skremme seerne.

Ekstramateriell:
Trailer
Trailershow
Slideshow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.