Visit my YouTube channel here.

Everest (2015)

everest

Mange gikk opp, men ikke alle kom ned igjen.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

Det meste går galt under en Mount Everest-ekspedisjon.

Everest er delvis basert på sanne hendelser. Filmen er regissert av Baltasar Kormákur (Contraband, 2 Guns), og i hovedrollene finner vi skuespillere som Jason Clarke, John Hawkes, Emily Watson, Sam Worthington, Josh Brolin og Jake Gyllenhaal. Det er en veldig fin rollebesetning.

Everest er ikke en stor film, men det er en grei søndagsfilm der vi følger forskjellige mennesker som har et felles mål, de skal bestige Mount Everest. Som vi vet er det mange som ønsker det, og mange dør på veien opp.

Karakterene er enkle, de har ikke så mye personlighet eller dybde. Kun to av dem har kontakt med sin familie i denne filmen, og selvsagt blir det fokus på familien når ting går galt. Men det man ser er ikke direkte interessant eller rørende. Man kan dessverre kalle karakterene for stereotyper, det føles dessverre ikke ekte ut når det skal være virkelig emosjonelt. Det føles som man ser en film med skuespillere som sier ting man forventer de skal si og gjøre i en film.

Filmen har mest fokus på Rob Hall som blir spilt av Jason Clarke. Han er en bestemt mann som alltid gjør sitt beste for sine klienter når det gjelder sikkerhet. Men han gjør noe han ikke skal gjøre når han får vondt av en klient, og da setter han sitt eget liv i fare. Personlig skjønner jeg ikke helt hva han tenkte på, med tanke på hvordan filmen i starten fremstiller denne karakteren og hans personlighet og forhold til sikkerhet først. Her har man samlet veldig mange gode skuespillere, men karakterene er ikke godt skrevet i det hele tatt.

Det beste med filmen er å se utmattelsen som de fleste får. Her snakker man virkelig å møte veggen og fjellet, jeg fikk i det minste veldig stor respekt for psyken man må ha. Man kan vel ikke utfordre seg selv på en tøffere måte enn dette.

Everest er dessverre litt generisk, og regissør Baltasar Kormákur var nok ikke riktig person til denne jobben med tanke på hans tidligere filmer. Han er en litt sjelløs og enkel regissør blottet for ekte følelser får jeg inntrykk av.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, detaljert og skarpt med gode farger og sortnivået skuffer ikke.

Dialogen er klar og tydelig. Dette lydsporet innehar mye kraft og mye bruk av sidehøyttalerne når spesielt uværet starter. Da føler man uværet i rommet med skikkelig godlyd og kraft.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Learning To Climb (5 minutter)
A Mountain Of Work (5 minutter)
Race to the Summit (11 minutter)
Aspiring to Authenticity (7 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.