Visit my YouTube channel here.

Vikings: Season 3 (2015)

vikings season 3

Paris neste.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Ragnar Lothbrok tar turen over til England igjen for å hjelpe sin nye venn, nemlig kong Ecbert. Samtidig får landsbyen til Ragnar Lothbrok besøk av en mystisk mann som tre kvinner har drømt om. Hvem er denne mannen?

Denne sesongen består av 10 episoder. Av alle serier jeg har sett til nå så er det noe spesielt med Vikings som serie som skiller den ut fra andre serier. Hovedgrunnen er selvsagt at vi følger en gruppe med vikinger, og at det aldri har kommet noen skikkelig gode vikingfilmer som jeg vet om. Derfor er det ganske artig at noen har klart å lage en veldig god serie om vikinger og deres tradisjoner.

I denne sesongen fortsetter Ragnar Lothbrok og hans menn å hjelpe en konge i England som er ute etter å beseire sine fiender. Ragnar Lothbrok og kompani har blitt lovet større områder med land hvis de hjelper til med å beseire fienden.

På samme tidspunkt dukker det opp en mystisk mann som tre kvinner har drømt om i vikinglandsbyen når Ragnar Lothbrok og hans menn er i England. De har alle hatt den samme drømmen, og de får heller ikke hjelp av den klarsynte mannen som normalt sett har svar på det meste. Så når ikke han har svaret, hvem er den mystiske mannen som dukker opp og forteller fantastisk historier?

Lagertha som nå har blitt jarl, har etterlatt sjefsstolen til en person hun stoler på. Men det ser ut som om han ikke er til å stole på, for han begynner å samarbeide med personer som ønsker å fjerne Lagertha fra sjefsstolen.

Det som er interessant er forholdet mellom Ragnar Lothbrok og kong Ecbert. Er virkelig kong Ecbert en mann Ragnar Lothbrok kan stole på, eller er han en liten luring som også Ragnar Lothbrok er? Begge to er noen luringer, så hver eneste scene med disse to i sammen er veldig underholdende.

Det blir også fokus på religion, luringen Floki hater som vanlig presten som Ragnar Lothbrok har tatt til seg. Det skjer ting med presten, og det får Ragnar Lothbrok til å se rødt. Floki baksnakker stadig Ragnar Lothbrok, så man lurer på hva Floki vil gjøre. For han begynner å bli svært psykisk ustabil i denne sesongen, noe han alltid har vært, men nå begynner det å rakne i sømmene for den svært ustabile Floki.

Etter ca. halvspilt sesong har Ragnar Lothbrok en ny erobringsplan, han har tenkt å erobre Paris. Men er det så lurt? Han må samle flere vikinger, og da må han også få hjelp av gamle fiender som ikke har så mye til overs for Ragnar Lothbrok.

Vikings beveger seg ikke så mye fremover i de fire første episodene, men her blir sjakkbrikkene plassert ut på en sakte måte slik at man får en veldig solid og interessant utvikling i de siste seks episodene.

En merker at Ragnar Lothbrok ikke har like god kontroll lenger, han gaper over for mye og han ser ikke lenger helheten. Det er også interessant å se at han ikke får like mye skjermtid som i de to foregående sesongene. Han må dele mye av sin skjermtid med engelskmennene og etter hvert franskmennene som spiser snegler og pisker nakne kvinner. For i alle kongeriker foregår det en maktkamp, og jeg liker måten kong Ecbert sjarmerer alle i senk, men han har alltid sin egen agenda og han ofrer alt og alle for å vinne.

Vi får se en hel episode med en stor slagsekvens, og den neste episoden har også en god del actionscener. Den store slagsekvensen er ganske bra, man kan selvfølgelig ikke sammenligne den mot det store slaget som vi så i TV-serien Game of Thrones i den fjerde sesongen. Men man ser og føler at Vikings som serie har fått mer penger å rutte med. Det merker man på skuespillerne og at serien visuelt sett ser bedre og bedre ut.

Det jeg elsker med Vikings, og som jeg synes skiller den ut fra andre serier, er seriemusikken og når noe alvorlig er i ferd med å skje. Det vil for eksempel si når Loke har bestemt seg for å gjøre noe meget alvorlig, musikken og kinematografien er fantastisk. Jeg sitter alltid med gåsehud under disse sekvensene.

Etter det jeg forstår skal den fjerde sesongen bestå av 20 episoder. Det er ganske mye, men jeg tror også at det vil bli en veldig interessant sesong med tanke på slutten i denne sesongen. Og når det gjelder den siste episoden i denne sesongen så ble jeg ikke overrasket over utfallet, for som alle vet, Ragnar Lothbrok er en jævla luring og det er det som alltid har gjort Vikings som serie spennende og interessant.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildekvaliteten er veldig god. Bildet er klart, ganske skarpt og fargene er matte. Sortnivået er meget bra.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet med klar og detaljert lyd. Det blir kanskje litt for behagelig å høre på, jeg savnet mer aggressivitet, men totalt sett er lydsporet i denne sesongen veldig bra.

Ekstramateriell:
Deleted scenes (11 minutter)
Athelstan’s Journal (46 minutter)
A City Under Siege (15 minutter)
Heavy Is The Head (12 minutter)
The Guide To The Gods
Audio Commentaries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.