Visit my YouTube channel here.

Kreuzweg (2014)

korsveien

Ødeleggende religion.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Tysk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

En tenåringsjente som er svært religiøs bestemmer seg for å hjelpe sin yngre bror som aldri har sagt ett eneste ord. Hun skal snart konfirmeres, og da klekker hun ut en plan slik at hun kan hjelpe sin bror. Men det vil ikke gå så bra, for hun må ofre noe.

Kreuzweg er en tysk film der vi følger en yngre jente som lever sammen med sine religiøse foreldre, de er ekstreme katolikker som trenger hjelp. Hennes mor er svært dominerende, her skal ikke datteren være i nærheten av satans verktøy, og gradvis ser man at datteren blir dårligere og dårligere, både psykisk og fysisk. For moren klager over alt, musikk, dans og omgang med gutter. Alt er satans verk!

Kreuzweg er en svært god film som viser oss hvor mye skade religion kan gjøre med mennesker som tar alt det som blir lært bort bokstavelig. Det er i enkelte scener noe mørk humor, ellers er dette en litt ubehagelig film, spesielt når datteren og moren er i sammen. Moren er en fryktelig kvinne, hun skulle aldri ha vært mor, ungene skulle vært tatt fra henne. Faren er som de fleste fedre i en slik familie svært anonym, det er ikke mye han sier for her er det den sinnssyke moren som bestemmer og hun ødelegger ungen sin totalt.

Det som er spesielt med Kreuzweg er at vi får se lengre scener som er filmet kun med en tagning. Det legger selvsagt litt press på skuespillerne, men de er heldigvis strålende, spesielt skuespillerinnen som spiller moren er helt fantastisk og jævla ond!

På papiret kan sikkert Kreuzweg virker litt kjedelig, men som sagt blander den inn litt mørk humor og samtidig er den veldig provoserende der vi følger en yngre jente som ikke får ta sine egne valg i livet. Det er selvsagt ikke bra for unger å vokse opp i slike hjem der de blir påtvunget religion i svært ung alder, og da er det mange som blir hjernevasket og alvorlig psykisk syke. Slik burde det ikke være, ungene burde få lov til å ta slike avgjørelser på egenhånd og foreldre som dette skulle aldri hatt unger i det hele tatt. Religion er heldigvis ikke noe for meg, og en film som Kreuzweg burde være en tankevekker for noen. Noen strekker strikken for langt, slik som i Kreuzweg.

Bilde: 9/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er faktisk veldig klart og pent å se på. Til å være en dramafilm er det ikke mye negativt man kan si om bildekvaliteten.

Det skjer svært lite på lydsiden, dialogen er klar og tydelig, ellers er det stille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.