Visit my YouTube channel here.

Sympathy for Lady Vengeance (2005)

Sympathy for lady vengeance

Som 19 åring havner Lee Geum-Ja i fengsel. Hun er siktet for kidnapping og mord på et barn. Men var hun alene om det? Vi følger henne etter at hun slipper ut fra fengsel, på jakt etter hevn.

Man kan ikke annet enn å ta av seg hatten for Chan-wook Park. Dette er den tredje og siste filmen i hans hevn trilogi. Først kom Sympathy for Mr. Vengeance etterfulgt av Oldboy, og nå Sympathy for Lady Vengeance. Mannen står også bak den kritikerroste JSA aka Joint Security Area. Måten han blander farger og musikk på er helt fantastisk. Må trekke frem Oldboy når det gjelder musikk. Tror nesten ikke jeg har sett en film der musikken passer så godt til scenene som i Oldboy.

Choi Min-shik som spilte hovedrollen i Oldboy er tilbake. Denne mannen er en helt fantastisk skuespiller. Hvis jeg skal finne noe feil med denne filmen, så må det være volden og musikken. Det er ikke så mye vold her som det var i de to første filmene til Chan-wook Park. Personlig så er min favorittfilm Sympathy for Mr. Vengeance. Filmen er så brutal og jævlig. Sympathy for Lady Vengeance har heller ikke den fantastiske musikken til Oldboy. Hadde Park klart å få mikset begge de to ovennevnte elementene i denne filmen, da hadde dette vært et mesterverk og klart den beste filmen i serien. Det klarte han dessverre ikke, men nå er jeg litt kravstor.

Chan-wook Park kan være stolt av seg selv. Dette er en av de beste trilogiene som er laget. Det er en del eksempler der de to første filmene i trilogien er gode, så kommer den vanskelige tredje filmen. Se bare på The Godfather: Part III. Men der klarte Chan-wook Park å holde hodet til Sympathy for Lady Vengeance over vannet, mens The Godfather: Part III druknet.

Sympathy for Lady Vengeance har ikke råskapen til Sympathy for Mr. Vengeance, og den har ikke vendingene og musikken til Oldboy. Men den klarer fint å stå på egne bein, for Sympathy for Lady Vengeance er visuelt en nytelse å se på. Noen scener gir meg gåsehud, takket være måten Chan-wook Park bruker kameraet og farger på. Da er det bare for Chan-wook Park å lage en film som har råskapen til Sympathy for Mr. Vengeance, musikken til Oldboy og fargene til Sympathy for Lady Vengeance. Da har vi en av de beste filmene noensinne.

9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.