The Favourite (2018)

Trekantdrama.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En dronning blir kjent med en kvinne som kommer fra en familie som har mistet det meste når det gjelder status, og nå er hun en simpel tjener for dronningen som sliter med helsen. Men dronningen har en kvinne ved sin side som står i veien for den nye tjenestepiken som begynner å få en råtten sjel.

The Favourite er regissert av Yorgos Lanthimos (The Lobster, The Killing of a Sacred Deer). I hovedrollene finner vi Olivia Colman, Rachel Weisz og Emma Stone.

Regissør Yorgos Lanthimos er kjent for sin mørke humor, og den humoren finner man også i denne filmen. Jeg har aldri vært stor fan av kostymedrama, men jeg måtte sjekke ut filmen for å se hva Yorgos Lanthimos kunne finne på med tre kvinner og et trekantdrama.

Filmen er sjarmerende og leken, men det er ikke noen sympatiske karakterer her. Alle sammen er selvopptatte, men det er interessant å se utfallet av dette trekantdramaet og å se forvandlingen til den tilsynelatende uskyldige kvinnen som starter på bunn, men hun jobber seg raskt oppover og det liker ikke dronningens høyre hånd. Det hun trodde var en uskyldig kvinne viser seg til å bli hennes verste fiende. Hvem er det som vil vinne denne kampen, og hvor langt er de villige til å gå for å vinne? Det er det som er fokuset, dette blir et spill, og et farlig spill også.

Men filmen har et problem med å engasjere, den blir ikke kjedelig, men den mangler mer mørk humor. Det tar for lang tid mellom de komiske øyeblikkene som får oss til å trekke på smilebåndet. Man skal ikke like disse karakterene, man skal se hvor langt de strekker strikken før det sliter.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (3 minutter)
The Favourite: Unstitching the Costume Drama (22 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.