Visit my YouTube channel here.

The Iceman Cometh (1989)

En soldat, og en kåt voldtektsmann.

The Iceman Cometh har ikke holdt seg særlig godt. Historien er ganske svak og fjollete der Wah Yuen spiller en gal voldtektsmann som brekker armer og ben på kvinner før han voldtar dem. Han er en kåt liten gris med en hysterisk, ond latter. Yuen Biao er den lettere forvirrede soldaten som kommer fra dynastiet til nåtiden, og det tar tid før han klarer å tilpasse seg til det nye samfunnet.

Filmen starter med en kampscene mellom Wah Yuen og Yuen Biao som ikke imponerer. Klippingen og koreografien stemmer ikke. Det er veldig få kampscener i The Iceman Cometh. Det blir spilt mye på forholdet mellom Yuen Biao og Maggie Cheung, som fungerer greit. Spesielt er det morsomt når Yuen Biao drikker fra et toalett, og når han skal angripe et TV-apparat. Ellers er det to sprø voldtektscener her som er fra en annen verden. Morsomt blir det, og det var poenget antar jeg.

Den siste kampscenen er ganske bra. Da er det slutt på å bruke våpen, og det er mann mot mann, spark og knyttnever som avgjør det hele. Det liker jeg, og vi får se hvor akrobatisk og rytmisk Yuen Biao var i sin storhetsperiode.

The Iceman Cometh tåler ikke tidens tann, den råtner litt opp med tiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.