Visit my YouTube channel here.

The Nut Job (2014)

det elleville nottekuppet

Nøtter må samles.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Norsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger noen dyr i en liten park. Nå gjelder det å hamstre inn nøtter til vinteren, men nøttelageret vil ikke holde til en hard vinter. Så når et ekorn som ikke er ønsket i flokken finner et stort lager med nøtter, må han og hans tidligere flokk samarbeide for å stjele nøttene. Men menneskene som eier dette lageret er ute etter å rane en bank, så saken blir ikke lettere for dyrene.

The Nut Job er en animasjonsfilm som ikke er laget av de tre store animasjonsstudioene. Det ser og merker man, spesielt animasjonen er ikke så mye å skryte av, den ser ganske billig ut og det er faktisk sørkoreanere som står for animasjonen.

Selve historien og handlingen er veldig generisk. Etter 45 minutter falt jeg nesten av lasset, filmen blir så generisk og sjarmløs, for man har møtt alle disse karakterene og personlighetene i tidligere animasjonsfilmer.

Men så plutselig begynner The Nut Job å fungerer bedre, spesielt under actionsekvenser våkner filmen opp til liv og jeg glemte i hvertfall å kjede meg til rulleteksten dukket opp på skjermen. Det som er det beste med filmen er forholdet mellom protagonisten og hans bestevenn, en rotte, som ligner veldig mye på rotten vi ble kjent med i animasjonsfilmen, Ratatouille.

Men dette er ikke en film for de eldre som har sett mange animasjonsfilmer i løpet av livet. The Nut Job er mest myntet på yngre barn, jeg tror de vil like filmen mye mer enn godt voksne. Men så mye å le av her, det er det ikke. Det skuffet mest ved siden av de stereotypiske karakterene.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, detaljert og fargene sitter som de skal.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet benytter seg av alle høyttalerne ganske så ofte, og lyden klarer å fylle opp rommet med klar og fyldig lyd. Det mest skuffende er at denne utgivelsen mangler det originale lydsporet med engelske stemmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.