Visit my YouTube channel here.

The Salt of the Earth (2014)

jordens salt

We are a ferocious animal. We humans are terrible animals. Our history is a history of wars. It’s an endless story, a tale of madness.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

I The Salt of the Earth følger vi fotografen Sebastião Salgado. Hans sønn har laget en dokumentarfilm om sin egen far og hva han har opplevd som fotograf gjennom flere tiår.

Jeg har aldri hørt om den brasilianske fotografen, Sebastião Salgado. Nå har aldri jeg vært særlig interessert i fotografi. Men når man ser bildene som Sebastião Salgado har fotografert, så er det bare å ta av seg hatten for det er utrolig å se hva ett enkelt bilde kan si.

Jeg vil ikke si at man behøver å være veldig interessert i foto for å få utbytte av The Salt of the Earth som film. The Salt of the Earth er en menneskelig film der vi følger Sebastião Salgado gjennom flere tiår og han deler med oss hans sterkeste inntrykk, både på godt og vondt gjennom en lang karriere.

Vi ser bilder fra krig og hunger til vakre naturbilder og dyrebilder. Det er forståelig at Sebastião Salgado begynte å få ødelagt psyken sin med tanke på all elendigheten han har sett gjennom alle disse tiårene, så han begynte å fokusere mer på naturbilder og dyrking av trær. Det var nok et lurt trekk.

The Salt of the Earth er en vakker dokumentarfilm om en åpen og ærlig mann som virkelig kan ta gode bilder. Det er enkelte bilder som er jævlige å se på, jeg tror faktisk ikke det hadde blitt det samme med vanlig film, det er noe spesielt og intimt med kun ett godt bilde som sier alt. Man føler seg innesperret og man studerer detaljene nøye når man ser et bilde som griper tak i deg og som ikke slipper deg med det første. Det er flere slike bilder i The Salt of the Earth.

Dette er en fin film som viser oss det grusomme som menneskerasen kan finne på, men man ser også hvor fin jorden er hvis man kommer seg vekk fra grusomme mennesker og blir mer ett med naturen.

Bilde: 9/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildekvaliteten er veldig god til å være en DVD-utgivelse. Bildet er klart, ganske skarpt og fargene er gode.

Dialogen er klar og tydelig. Selvfølgelig er ikke The Salt of the Earth en stor lydfilm. Filmmusikken er tilbakelent, og dialogen er klar og tydelig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.