Visit my YouTube channel here.

The Score (2001)

My God! Let me get a look at you. You know, you look like shit. What’s your secret?

The Score har tre gode skuespillere, spesielt er det morsomt å se Marlon Brando og Robert De Niro i sammen film. Edward Norton er en god skuespiller, men fryktelig overvurdert i mine øyne. Han har blitt traust og kjedelig, dessverre. Kanskje han igjen vil våkne opp fra sin autopilot-dvale. Får håpe det.

The Score satser ikke på tempo. Her blir vi godt kjent med rollefiguren til Robert De Niro. Han er en skurk med samvittighet og stil. I de fleste kuppfilmer følger vi tyvene og politiet som er ute etter å stoppe dem. Politiet finner man ikke i The Score, noe som gjør det litt uvirkelig. Nick Wells har vel vært i bransjen i mange år, så det er rart at politiet ikke holder ham under oppsikt, spesielt når han kjenner Max.

Man får aldri følelsen at Nick Wells har gjort så mye galt. Filmen starter med et innbrudd som nesten går galt. Etter det bygges det opp til det store tyveriet av et septer. Er Nick Wells en mestertyv? Det kan virke slik for han er mannen med planen, uansett situasjon, som vi får beviset på når alt skal avgjøres på slutten.

Jeg savnet politiet i The Score, det hadde blitt mer spennende. Rollefigurene i The Score er interessante, men mangel på karakterdybde og bakgrunnsinformasjon ødelegger mye av helhetsinntrykket. Her blir tyver glorifisert, og det blir vel ikke helt riktig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: