Visit my YouTube channel here.

The Spy Who Loved Me (1977)

When one is in Egypt, one should delve deeply into its treasures.

The Spy Who Loved Me regnes av mange som en av de beste filmene i James Bond-serien. Jeg må si jeg likte filmen bedre når jeg var yngre. Den første timen skjer det lite, og kjemien mellom Roger Moore og Barbara Bach er ikke der. I de to første filmene Roger Moore spilte James Bond, slapp man heldigvis nesten unna de fordømrade oppfinnelsene. Eneste han hadde var en klokke i Live and Let Die. Nå begynner moroa, eller elendigheten, for alle vet hvordan man etter hvert begynte å missbruke oppfinnelsene som skulle hjelpe James Bond ut av kniper. Oppfinnelsen denne gangen er den berømte Lotus Esprit, som forvandler seg til en ubåt når James Bond tar seg en dukkert. Det blir egentlig for mye av det gode, men oppfinnelsen passer godt inn i omgivelsene.

Skurken er kjedelig, meget kjedelig. Etter en strålende Christopher Lee i The Man with the Golden Gun, får vi en lat slabbedask som kun sitter i en stol og trykker på knapper. Karl Stromberg får heller ikke mye skjermtid, noe som nok ødela mye for denne rollefiguren.

The Spy Who Loved Me er først og fremst en av de vakreste James Bond-filmene. Havet og hovedbasen til Karl Stromberg er nydelig å se på. Actionscenene er også vakre, eneste som ødelegger er åpningsscenen som er godt filmet, men som blir ødelagt av at vi ser korte glimt av Roger Moore som selvsagt har et stort lerret ved siden av seg. Jeg skjønner at det er viktig å vise Roger Moore, for han kunne ikke ha gjort stuntet selv, men jeg kommer alltid til å hate det forbaskede lerretet man brukte på den tiden.

The Spy Who Loved Me er en vakker film som går litt tregt unna. Skurken er kjedelig, og historien klarer aldri å engasjere som den gjorde i The Man with the Golden Gun. Filmen har også bare lite attraktive damer, noe som ikke er vanlig i denne serien. De fleste James Bond-filmene har en spilletid på rundt to timer. Her hadde det holdt med 90 minutter, filmen har ikke nok innhold til to timer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.