Visit my YouTube channel here.

Varg Veum – I mørket er alle ulver grå (2011)

Varg Veum reiser over til Ungarn.

Varg Veum – I mørket er alle ulver grå var ikke like dårlig som froventet. Det er den mest actionfylte filmen til nå i serien med mange eksplosjoner og noen fine actionsekvenser, sett med norske øyne. Det er mer internasjonalt preg over denne filmen, det har ikke bare med at handlingen finner sted i Ungarn. Våpenindustri og bomber hører ikke mye hjemme i norske filmer, man kan si at dette er en film som kan assosieres med filmene som Jean-Claude Van Damme medvirker i når de spilles inn i Øst-Europa. Du får ikke actionsekvenser du vil huske i ettertid, men det er et lite steg frem for norsk film sett i actionsammenheng når vi endelig får en norsk spillefilm med bomber og kuleregn. Det var heller ikke for sent!

Varg Veum – I mørket er alle ulver grå er en fartsfylt film som dessverre er veldig forutsigbar. Det er fordummende å se Varg Veum le og kose seg etter at han har mistet sitt ufødte barn. Jeg trodde ikke mine egne øyne. Trond Espen Sein er dessverre ikke en god skuespiller, fant jeg først ut nå. Men noen må stoppe Lene Nystrøm fra i å satse videre på en skuespillerkarriere. Hun er en levende katastrofe. Hun har en veldig liten rolle, meg jeg lo hardt hver gang hun åpnet kjeften sin med sin kvalmende stemme og spyttet ut en saftig spytteklyse midt i trynet på en filmelsker. Hun eier ikke følelser, hun klarer ikke å være troverdig i det hele tatt. Hva er det hun forsøker på? Få deg en ny jobb, Lene Nystrøm! Ikke kan du synge, ikke kan du spille en enkel og svært ubetydelig rolle i en spillefilm heller. Ta et hint!

Selv om Varg Veum – I mørket er alle ulver mangler følelser og en gripende historie, skiller den seg ut fra de andre filmene i serien. Den klarer å underholde, og tiden står ikke stille. Problemet er skuespillerne og den svake historien som kun er et bakteppe for neste actionsekvens. Det er null karakterdybde her, det har alltid vært den store svakheten til Varg Veum-filmene. Man bryr seg rett og slett ikke om de tomme rollefigurene, man får aldri følelser for dem. Se bare på Anne Dahl Torp. Hun er beviset for hvor dårlig skrevet rollefigurene er. Det virker som om hun har en sentral rolle, men hennes rollefigur er helt ubrukelig. Hun er mest interessert i å stirre på ting.

Liker du Varg Veum-filmene, vil i det minste denne filmen by på noe nytt. Det vil si, nå er det slutt på knuste bilruter som de største kostnadene. Bilene sprenger her!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.