Visit my YouTube channel here.

13 (2010)

Føler du deg heldig?

13 er en nyinnspilling av en fransk film fra 2006. Filmen er spennende, men ikke særlig dyp. Det er mange kjente skuespillere her som får svært lite å jobbe med. Hva Mickey Rourke og Jason Statham gjør her forstår jeg ikke. Lettjente penger sikkert, for de får svært lite skjermtid, men selvsagt er det sånn at de trekker til seg seere.

Michael Shannon er klovnen i filmen. Jeg liker ham i mindre biroller, men her leverer han en komisk rolletolkning som sikkert ikke skal være komisk. Men når han sitter eller står i sin stol som er noen meter høy, og tror han er en gud, da vred jeg meg i godstolen, for han overspiller så det griner etter.

Sam Riley som spiller protagonisten stiftet jeg først bekjentskap med i den forferdelige Control (2007). Han er slettes ikke en dårlig skuespiller, han minner meg om en slags blanding av Edward Furlong møter blikket til Leonardo DiCaprio. Se bare på scenen der han blir avhørt av politiet. Se på blikket, her lukter det Leonardo DiCaprio lang vei med et blikk som kan flytte fjell.

13 er en underholdene film uten dybde. Den har nerven til siste sekund, og slutten er fin. Synd at manuset ikke bød på bedre karakterdybde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.