Visit my YouTube channel here.

Inception (2010)

En drøm i en drøm.

Inception var filmen jeg så mest frem til i år. Christopher Nolan er en av mine favorittregissører, og handlingen virket genial. Å utvide A Nightmare on Elm Street konseptet til å bli en dypere film der man må bruke de små grå.

En ting er sikkert, jeg må se Inception flere ganger. Filmen var god den, men ikke like god som forventet. Det som skuffet mest var to ting. Det var lite følelser i Inception. Filmen prøver, men misslykkes etter min mening. Jeg ble aldri rørt over det som hendte med Cobb og Mal, Christopher Nolan blir for hard med sin stil der han forsøker å blande romantikk og action. Det var noen kreative actionsekvenser her, men de ble for få. Det blir en del skuddvekslinger i, og der imponerer ikke Inception. Det er nesten ikke noe kreativitet i skuddvekslingene, og det blir en del etter hvert. Noen mener at Christopher Nolan ikke kan filme actionscener, jeg begynner å bli litt enig i nettopp det. Klart han har sine lyspunkter som i The Dark Knight, men i Inception blir det for pent og pyntelig. Her har man en god ide der rollefigurene kan leke seg i drømmene, da forventer jeg mye mer i beste Michel Bay-stil. Christopher Nolan kan lære mye av mannen med eksplosjonene. Heldigvis har vi en lang og herlig actionscene der Joeseph Gordon-Levitt leker seg i en hotellkorridor. Nydelig actionscene, rett og slett nydelig. Det er det jeg ville ser mer av!

Inception er ikke så vanskelig å følge som ryktet skal ha det til. Man må følge med, men noen ganger får man servert for mye informasjon som gjør at man tror filmen er dypere enn den egentlig er. Eneste jeg hadde problemer med var starten og motivet til gruppen, underveis husket jeg ikke helt hva motivet var, det må jeg ta på min egen kappe. Var nok ikke helt våken.

En ny The Matrix er ikke Inception, så god er ikke filmen. Det skorter på kreativitet i actionscenene og jeg savnet en mer emosjonell historie, siden Christopher Nolan forsøker på nettopp det. The Matrix har både fantastiske actionscener og en historie som på en måte sjokkerer. Det har ikke Inception. Rollefigurene i Inception mangler karakterdybde, de blir veldig like, noe som også skuffet. Her har man samlet så mange gode skuespillere, og det er ingen som bemerker seg nevneverdig. Leonardo DiCaprio har jo tatt med seg sin rollefigur fra Shutter Island, det er mange likhetstrekk å spore.

En av årets beste filmer i et svakt filmår. Jeg skriver vel det samme år etter år, men nå er alle enige, dette har vært et elendig filmår. Det verste er at det kommer ikke så mange godbiter det siste halvåret, satser på at det kommer noen ukjente filmer som sniker seg under radaren. Det dukker alltid opp noen ukjente filmperler.

One thought on “Inception (2010)”

  1. Ja i år har det vært mye møkkafilmer du. Dette er HELDIGVIS unntaket. Jeg har faktisk sett denne på kino 2 ganger nå, og som kona sa “Når skal vi se den igjen?” Jeg er totalt uenig med deg, denne filmen rørte meg til hjerteroten, jeg gråt litt på slutten begge ganger. Nolans beste, definitivt. Jeg syntes også at action scenene fungerte til 101% prosent. At de blir for pene blir et litt tullete argument, synes jeg. Meeeeen hva pokker vet jeg? Meg om det, som du sikkert vet syntes jeg dette var en 10 av 10.

    Så er jeg som sagt ening at dette året har vært rimelig “sådær”, men jeg gleder meg faktisk til en del filmer som kommer:

    Kommandør Treholt & Ninjatroppen, Micmacs- det glade vanvidd, The Expendables, Toy Story 3, We Live in Public, Resident Evil: Afterlife, The American, Wall Street 2: Money Never Sleeps, Nokas, Grusomme meg, Paranormal Activity 2, The Social Network og Trolljegeren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.