Visit my YouTube channel here.

The Town (2010)

If we get jammed up, we’re holding court on the street.

Jeg ble litt skuffet over The Town. Dette var en av filmene jeg så mest frem til i år, Black Swan og sørkoreanske I Saw the Devil er to andre filmer jeg har store forventinger til. Problemet med The Town er ikke skuespillerne, det er mangelen på interessante rollefigurer og en bedre historie. Det er riktig å sammenligne The Town med en annen bankranerfilm, Heat. Mye av det samme innholdet finner vi, men i Heat ble vi godt kjent med rollefigurene. The Town byr på mye dialog som jeg fant lite interessant, og rollefigurene er ganske så tomme. Det føler jeg aldri når jeg ser Heat.

The Town er Ben Afflecks andre film som regissør, hans første var kritikerroste Gone Baby Gone. Han er stødig som regissør, og han gjør det beste han kan ut av rollen. Han kler mørke roller som dette. Men manuset gjør at hans rollefigur blir fryktelig endimensjonal, det gjelder alle rollefigurene. De er stereotypiske rollefigurer uten egen identitet. Skuffende er det at Jeremy Renner ikke får nok skjermtid. Han er den som bringer mest energi som den skyteglade og ville rollefiguren, men har vi ikke sett denne type rollefigur i andre filmer også? Mulig jeg begynner å bli en smule filmlei, jeg har sett mange filmer, og jeg ønsker hele tiden å se noe nytt. Det skjer svært sjeldent om dagen, og dermed blir jeg mer sur og kritisk.

Actionscenene er greie nok, men når aldri opp til den legendariske skuddvekslingen vi fikk se i Heat når planen skjærer seg. The Town prøver sitt beste, men det er ikke mange døde politimenn jeg ser etter hundrevis av kuler. Kuleregn og veldig få lik rimer ikke i min bok.

Jeg så den forlengede utgaven som har en spilletid på rundt 145 minutter. Det var for lenge, jeg burde nok ha valgt kinoversjonen, som har en spilletid på to timer. Med så lang spilletid er det veldig lite som skjer her, og når rollefigurene er så grå og kjedelig, måtte jeg kikke på klokka noen ganger. Hvor var alt innholdet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.