Visit my YouTube channel here.

14 Blades (2010)

Sverd og ære.

Jeg ble positivt overrasket over 14 Blades. Jeg hadde ikke noe som helst tro på at dette ville bli en god film med tanke på regissør Daniel Lee. Han har laget filmer som Dragon Squad og Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon. Ikke mye å skryte av. Daniel Lee gjør en del feil i 14 Blades, men han veier opp feilene med en visuelt strålende film med gode effekter og noen herlige rollefigurer.

Kampscenene er ikke strålende, det blir for mye rask klipping for min smak. Det hele kan til tider bli uoversiktlig, det setter jeg aldri pris på. I denne type filmer er klippingen meget viktig. Det skal være en rytmisk dans vi skal være vitne til. Vakkert og brutalt, lekent og rytmisk. Daniel Lee kommer bare halvveis i kampscenene. Han tar igjen på andre punkter.

Rollefigurene er fargerike, spesielt kvinnen med overnaturlige krefter og kongen av ørkenen. Dessverre klarer ikke Donnie Yen å bringe noe til sin rollefigur. Donnie Yen kommer aldri til å bli en dyktig skuespiller. Som jeg leste i en annen anmeldelse stirrer han tomt ut i luften mens han ser tankefull ut. Det er alt Donnie Yen klarer å formidle. Det blir selvsagt noe annet når han får et sverd i hånden, da blir det andre boller. Wei Zhao er en dyktig skuespiller i dramasjangeren. Hun spiller nesten alltid en dame i nød. Hennes rollefigur i 14 Blades er helt ubrukelig. Hun prater og filosoferer, men ingen gidder å høre på. Vakker er hun, personlighet har hun ikke. Jeg er så lei av damer i nød. La dama være igjen, vi trenger ikke damer, bare Donnie Yen!

Det beste med 14 Blades er den visuelle stilen. Filmen er nydelig å se på, kostymer til kameravinkler sitter som et skudd. Det er imponerende å se på, og like imponerende er det at en såpass dårlig regissør klarer å få denne filmen til å se så lekker ut som den er. 14 Blades blir en slags blanding av The Duelist og Crouching Tiger, Hidden Dragon, bare at den ser mye kulere ut. 14 Blades tar ikke seg selv så seriøst, selv om den prøver. Men det går ikke an å ta Donnie Yen seriøst i emosjonelle scener, der stryker han.

14 Blades var en positiv overraskelse. Dette er en nydelig visuell film med masse kampscener som dessverre er litt ujevne. Men dette er et riktig steg for for Daniel Lee. Kommer han iløpet av sin karriere til å toppe 14 Blades?

2 thoughts on “14 Blades (2010)”

  1. Æ hadde rætt at den va bra. Hopa bære at æ syns d e bra når æ får sett den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.