Visit my YouTube channel here.

Toy Soldiers (1991)

Great, the school gets taken over by terrorists and I’m still on pots and pans.

Toy Soldiers var en av mine favorittfilmer på 90-tallet. Filmen holder seg godt, den leverer fremdeles varene etter mange gjensyn. Toy Soldiers er en undervurdert spenningsfilm der terrorister kødder med feil skole der det finnes noen elever som har problemer med å adlyde ordre.

Sean Astin slo gjennom med The Goonies, tidenes beste eventyrfilm for den yngre garde. Etter det skjønner jeg ikke helt hva som gikk galt med karrieren hans. Sean Astin viser i Toy Soldiers at han kunne bære en film på sine skuldre med sin utstråling og talent. Hans neste gjennombrudd kom i The Lord of the Rings-trilogien, men etter de tre filmene har han igjen forsvunnet fra søkelyset. Merkelig karriere for en herlig skuespiller. Tenk Michael J. Fox med dårlig holdning, så har du Sean Astin i Toy Soldiers.

Toy Soldiers byr på spenning, kameratskap og nok av homoerotiske scener der gutta står i underbukser og bar overkropp mens de pønsker ut en plan Egon Olsen fra Olsenbanden hadde vært stolt av. Skuespillerne leverer så det holder. Sean Astin er som nevnt fantastisk. Louis Gossett Jr. er autoritær og samtidig myk med glimt i øyet, han er som en far for guttene. Andrew Divoff stiftet jeg først bekjentskap med i Toy Soldiers, etter det har jeg elsket ham i skurkeroller. Han er herlig i Toy Soldiers. Gjør det han sier, men samtidig holder han ord, på godt og vondt.

Toy Soldiers er en fartsfylt film der jeg kan kjenne meg igjen i rollefiguren Sean Astin spiller. Jeg var som ham i yngre alder, kanskje ennå, til glede og irritasjon for noen.

One thought on “Toy Soldiers (1991)”

  1. Action klassiker 🙂 Begynner å bli en god del år sia jeg så denne sist nå. Må vel finne den frem igjen snart 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: