Visit my YouTube channel here.

A Quiet Place (2018)

Hysj!

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

En familie forsøker å overleve i en postapokalyptisk verden der monstre herjer. Disse monstrene har superhørsel, og menneskene som har overlevd må ikke lage lyder eller så dukker monstrene opp på døren og de er ikke vennlige.

A Quiet Place ble en stor suksess på kino, både kritikere og publikum likte filmen. Jeg føler at jeg har sett denne filmen før, den låner veldig mye fra andre filmer med tanke på at nå må man være stille, ellers kommer busemannen og tar deg.

Men der de fleste filmer har regelen at man må være stille når monsteret er i nærheten, så er spillereglene litt annerledes i A Quiet Place der man ikke må lage lyder uansett hvor man er hvis man ikke befinner seg ved en foss. Karakterene kommuniserer nesten hele tiden med tegnespråk, noe som er interessant og som fungerer, for man ønsker ikke at de skal lage lyder når de først er så flinke.

Filmen etablerer reglene veldig tidlig på en enkel og forståelig måte som fungerer. Men karakterene gjør så mange merkelige valg at det blir vanskelig å ta det hele seriøst når de voksne i filmen er så slappe som de er når de stadig gjør dumme ting.

Jeg kan skjønne hvorfor A Quiet Place ble en kinosuksess, den kan være intens for personer som ikke har sett så mange filmer i grøssersjangeren. Men A Quiet Place forsøker å blande inn litt familiedrama som fokuserer på forholdet mellom ungene og foreldrene For tidlig i filmen så går det galt, og man må spørre seg selv hvorfor i alle dager en kvinne velger å bli gravid i dette universet? Hun og mannen må jo være stokk dumme, den eneste unnskyldningen de har er å håpe på at noen finner ut hvordan de kan drepe disse monstrene og at de blir kvitt disse monstrene for evig og alltid. Men er det ikke bedre å vente å knulle slik at ungen slipper å vokse opp uten foreldre, eller ikke vokse opp i det hele tatt?

Har man sett en hel haug med grøsserfilmer så vil ikke A Quiet Place by på den store filmopplevelsen, det er helt klart en film som er oppskrytt hvis man har sett sjangerfilmer i flere tiår. Konseptet er ganske bra, men filmen blir dessverre for forutsigbar, og karakterene gjør dumme grøsservalg som man normalt sett kun finner i dumme grøsserfilmer. Filmen klarte ikke å engasjere meg helt da man ikke blir kjent med karakterene, de er ganske tomme og uinteressante og da blir det jo ikke så spennende som seer når monstrene truer vår kjedelige kjernefamilie som dessverre ikke har en Golden Retriever.

Ekstramateriell:
Reading the Quiet (15 minutter)
The Sound of Darkness (12 minutter)
A Reason for Silence (8 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: